• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cea mai simplă spumă de ciocolată

Jan 03, 2013 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 4


Spumă de ciocolată

Acuma, sigur, nu-i obligatoriu să fiți de acord cu mine, dar chiar mi se pare că rețeta de mai jos reprezintă cea mai simplă modalitate de a obține o spumă de ciocolată grozavă. Așa că nu-i loc de introduceri sofisticate; vă propun să trecem direct în bucătărie, ca să vedem mai exact despre ce-i vorba.

200 g ciocolată neagră,
60 ml apă clocotită,
120 ml smântână (pentru frișcă),
1 plic de zahăr vanilat (sau câțiva stropi de esență),
1 ou, cât mai proaspăt.

Puneți ciocolata ruptă în bucăți în blender. Mărunțiți-o, adăugați apa și mixați cam 1/2 minut. Adăugați restul ingredientelor, mixat încă 15 secunde. Dați jos compoziția „urcată pe pereți” și porniți din nou blenderul. Când ați obținut o compoziție netedă și pufoasă, e gata.

Puneți-o în boluri (cești, pahare etc.), decorați după plac și țineți-o la frigider câteva ore (3-4, să zicem) înainte de servire.

Sigur c-am putea vorbi și despre variante (poate puțin zahăr, poate ceva arome suplimentare, poate…) dar am încredere în dumneavoastră că veți ști s-o adaptați la preferințele dumneavoastră. Eu mă opresc aici, ca să nu complic inutil rețeta.

Doar v-am promis încă din titlu cea mai simplă spumă de ciocolată, nu?

S-ar putea să vă intereseze și:

Spuma de piersiciSpumă de piersici Tarta cu ciocolata si cafeaTartă cu ciocolată și cafea Cremă de ciocolată și rom la pahar Spumă de mascarpone cu lămâie

  • ciocolata, desert, spuma

4 thoughts on “Cea mai simplă spumă de ciocolată”

  1. Melly 04/01/2013 at 10:40

    Foarte interesanta! Merge si la mixer, ca blender n-am?

    Reply ↓
    1. costachel Post author04/01/2013 at 10:42

      Păi cred că da, numai să nu fie unul prea mare. Sau faceți mai multe porții 🙂

      Reply ↓
  2. Gaby.B 05/01/2013 at 10:20

    Reteta pare simpla. Ciocolata poate fi de oricare?

    Reply ↓
    1. costachel Post author06/01/2013 at 14:25

      N-am încercat decât cu ciocolată amăruie (70%) dar cred că da. Bine, cu condiția să fie simplă, nu cu alune, stafide ori mai știu eu ce 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved