O echipă de cercetători japonezi a dezvăluit o informație care s-ar putea să-i intereseze în cel mai înalt grad pe adepții lui Bachus. Un studiu efectuat recent a arătat că sucul de roșii scade alcoolemia și ajută la eliminarea mai rapidă a alcoolului din organism, anunță mainichi.jp.
Studiul, realizat cu sprijinul Asahi Group Holdings Ltd. și Kagome Co., două dintre cele mai mari companii japoneze producătoare de băuturi, a ajuns la concluzia că sucul de roșii stimulează anumite enzime care ajută la metabolizarea mai rapidă a alcoolului.
Experiențele au arătat că alcoolemia unei persoane care a băut 480 ml suc de roșii după ce a consumat 100 ml alcool a fost, în medie, cu 30% mai scăzută decât aceea înregistrată de aceeași persoană în momentul în care sucul a fost înlocuit cu apă. Mai mult, rezultatele studiului arată că alcoolul a fost eliminat complet din organism cu 50 de minute mai rapid în cazul consumării sucului de roșii.
Cercetătorii susțin că, probabil, s-ar fi ajuns la același rezultat dacă, în locul sucului, subiecții ar fi consumat roșii întregi.
Oricât de interesante ar fi aceste rezultate, ele trebuie, totuși, privite cu oarecare reticență. Și aceasta fiindcă, întâmplător sau nu, Asahi și Kagome produc împreună de câțiva ani Tomate, o băutură slab alcoolizată pe bază de suc de roșii.
4 thoughts on “Ai băut un pahar în plus? Nu-i nimic, se rezolvă cu suc de roșii!”
Pelasgus
Mai merge cu usturoi si patrunjel: 3-4 catei de usturoi, o legaturica de patrunjel bagate in blender, se obtine o pasta pe care o intinzi pe o felie de paine si o mananci. Trece betia aproape instantaneu. O zi buna.
Mai merge cu usturoi si patrunjel: 3-4 catei de usturoi, o legaturica de patrunjel bagate in blender, se obtine o pasta pe care o intinzi pe o felie de paine si o mananci. Trece betia aproape instantaneu. O zi buna.
La câtă sete face usturoiul, cred că uiți și că ești beat 🙂
Eu citisem de cercetatorii americani si suc de sfecla. Astia vor sa ne prosteasca sa bem zemuri aiurea in loc de vin, va zic eu.
Corect 🙂 Pe de altă parte, n-aveam nevoie de cercetătorii americani ca să știu că sfecla roșie e aur curat pentru ficat.