• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ai băut un pahar în plus? Nu-i nimic, se rezolvă cu suc de roșii!

Jun 18, 2012 costachel Știri 4


Suc de rosii

O echipă de cercetători japonezi a dezvăluit o informație care s-ar putea să-i intereseze în cel mai înalt grad pe adepții lui Bachus. Un studiu efectuat recent a arătat că sucul de roșii scade alcoolemia și ajută la eliminarea mai rapidă a alcoolului din organism, anunță mainichi.jp.

Studiul, realizat cu sprijinul Asahi Group Holdings Ltd. și Kagome Co., două dintre cele mai mari companii japoneze producătoare de băuturi, a ajuns la concluzia că sucul de roșii stimulează anumite enzime care ajută la metabolizarea mai rapidă a alcoolului.

Experiențele au arătat că alcoolemia unei persoane care a băut 480 ml suc de roșii după ce a consumat 100 ml alcool a fost, în medie, cu 30% mai scăzută decât aceea înregistrată de aceeași persoană în momentul în care sucul a fost înlocuit cu apă. Mai mult, rezultatele studiului arată că alcoolul a fost eliminat complet din organism cu 50 de minute mai rapid în cazul consumării sucului de roșii.

Cercetătorii susțin că, probabil, s-ar fi ajuns la același rezultat dacă, în locul sucului, subiecții ar fi consumat roșii întregi.

Oricât de interesante ar fi aceste rezultate, ele trebuie, totuși, privite cu oarecare reticență. Și aceasta fiindcă, întâmplător sau nu, Asahi și Kagome produc împreună de câțiva ani Tomate, o băutură slab alcoolizată pe bază de suc de roșii.

S-ar putea să vă intereseze și:

Ați suferit un infarct? Apucați-vă de băut! Femeile care beau un pahar de vin pe zi îmbătrânesc mai frumos Mâncărică de vinete, dovlecei și roșii la cuptorMâncărică de vinete, dovlecei și roșii la cuptor Ciocolata alungă bolile de inimă

  • cercetare, studiu, suc de rosii

4 thoughts on “Ai băut un pahar în plus? Nu-i nimic, se rezolvă cu suc de roșii!”

  1. Pelasgus 19/06/2012 at 09:27

    Mai merge cu usturoi si patrunjel: 3-4 catei de usturoi, o legaturica de patrunjel bagate in blender, se obtine o pasta pe care o intinzi pe o felie de paine si o mananci. Trece betia aproape instantaneu. O zi buna.

    Reply ↓
    1. costachel Post author19/06/2012 at 11:55

      La câtă sete face usturoiul, cred că uiți și că ești beat 🙂

      Reply ↓
  2. aphextwinz 21/06/2012 at 10:40

    Eu citisem de cercetatorii americani si suc de sfecla. Astia vor sa ne prosteasca sa bem zemuri aiurea in loc de vin, va zic eu.

    Reply ↓
    1. costachel Post author21/06/2012 at 10:45

      Corect 🙂 Pe de altă parte, n-aveam nevoie de cercetătorii americani ca să știu că sfecla roșie e aur curat pentru ficat.

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved