• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

5 motive numai bune ca să bem cafea

Nov 08, 2012 costachel Mozaic, Nutritie 3


Potrivit nutriționistului englez Glen Matten, ar fi greșit să credem că nu e bine să bem cafea. Într-un articol publicat în ediția britanică a Huffington Post și preluat de Agerpres, el arată că, după ce mulți specialiști au indus o temere nejustificată față de cafea, studiile realizate în ultimii ani au demonstrat că ea face mai mult bine decât rău.

E drept însă, cafeaua nu este recomandată tuturor. Se știe, de exemplu, că femeile însărcinate trebuie să se abțină să bea cafea, deoarece ele trebuie să-și diminueze consumul de cofeină. Același lucru este valabil pentru cei care suferă de anxietate sau insomnie, au hipertensiune arterială sau osteoporoză. În schimb, pentru celelalte persoane, cafeaua prezintă beneficii prea puțin cunoscute.

1. Reduce riscul de diabet de tip 2. Studii recente au sugerat că, pe termen lung, consumul de cafea ar putea fi asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2 (diabet gras sau de maturitate, neinsulino-dependent). Acest tip de diabet este din ce în ce mai întâlnit în toată lumea.

2. Contribuie la hidratarea corpului. Este fals să credem că băuturile, printre care cafeaua, au efect diuretic și nu hidratează corpul. Fiecare ceașcă de cafea băută contribuie la acoperirea nevoilor zilnice de hidratare.

3. Previne îmbătrânirea cerebrală. Numeroase studii referitoare la consumul de cafea au arătat că acesta îmbunătățește imunizarea față de bolile legate de degenerescența neuronilor, cum ar fi bolile Alzheimer sau Parkinson.

4. Este un foarte bun antioxidant. Se face prea des confuzia între cafea și cofeină. Cafeaua este un produs natural cu calități antioxidante.

5. Este un protector al ficatului. Fiind un detoxifiant deosebit, cafeaua ajută la eliminarea toxinelor, contribuind astfel la scăderea riscului de apariție a bolilor de ficat, precum ciroza sau cancerul.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Dacă vreți, totuși, să mâncați la fast-food, măcar nu beți cafea! O cafea în plus cică nu strică Trei cafele pe zi, soluția pentru o viață mai lungă? Cafea cu moderatieCafeaua băută cu moderație face bine la inimă

  • cafea, sanatate, studiu

3 thoughts on “5 motive numai bune ca să bem cafea”

  1. elena 08/11/2012 at 18:23

    si eu nu stiam de ce imi place atat de mult cafeaua….probabil corpul meu descoperise de mult cele 5 beneficii dar nu voia sa le impartasasca nimanui…:)

    Reply ↓
    1. Cristian. E. 09/11/2012 at 10:05

      Da e buna insa o cescuta-doua pe zi..peste aceasta limita da tahicardie, hipertensiune, dezhidratare, anxietate, tremor al mainilor si eliminarea calciului prin efectul diuretic daca se depaseste limita

      Reply ↓
      1. costachel Post author09/11/2012 at 10:17

        Absolut orice exces e rău, desigur 🙂

        Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved