• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Restaurantul danez „Noma” rămâne cel mai bun din lume

May 01, 2012 costachel Mapamond, Mozaic, Topuri 1


Restaurantul Noma, din Copenhaga, condus de tânărul Chef René Redzepi, a primit, pentru al treilea an consecutiv, premiul pentru cel mai bun restaurant din lume. Noma a reușit, în 2010, să detroneze faimosul El Bulli al lui Ferran Adria (care, între timp, s-a și închis) și este considerat portdrapelul curentului gastronomic „New Nordic Movement”

În tradiționalul Top 50 realizat de revista britanică Restaurant, Spania a reușit să plaseze trei restaurante în primele 10: El Celler de Can Roca (Girona, locul al II-lea), Mugaritz (San-Sebastian, locul al III-lea, plus Chefs’ Choice Award) și Arzak (de asemenea din San Sebastian, locul al VIII-lea). În plus, Elena Arzak (fiica lui Juan Mari Arzak) a primit și premiul Veuve Clicquot, decernat celei mai bune femei Chef din lume.

Pe locul IV s-a clasat brazilianul D.O.M., din Sao Paolo, condus de fostul DJ Alex Atala, iar pe locul V întâlnim singurul restaurant italian din top 10, Osteria Francescana din Modena.

Americanii sunt și ei bine reprezentați în Top 10, prin Per Se (New York, locul VI), Alinea (Chicago, locul VII) și Eleven Madison Park (New York, locul X). În fine, locul IX este ocupat de noul restaurant londonez al lui Heston Blumenthal, Dinner.

Franța a trebuit să se mulțumească doar cu premiul One to Watch, câștigat de La Grenouillère (Montreuil-sur-Mer), condus de tânărul Chef Alexandre Gauthier și specializat (o indică și numele) în preparate din pui de baltă! Primul restaurant francez în Top 50 este L’atelier, al celebrului Joël Robuchon, clasat abia pe locul al XII-lea.

World’s 50 Best Restaurants a ajuns la cea de-a 10-a ediție și este realizat de revista britanică Restaurant pe baza voturilor primite de la peste 800 de experți din întreaga lume (bucătari, proprietari de restaurante, gastronomi și ziariști de specialitate).

René Redzepi (al treilea din stânga, rândul de jos) s-a născut în 1977 la Copenhaga, și este fiul unui albanez din fosta Iugoslavie și al unei daneze. A locuit în Macedonia până la începutul războiului. S-a pregătit la mai multe restaurante celebre (printre care și El Bulli, în 1999), iar în 2004 a deschis Noma, împreună cu Claus Meyer.

Foto: theworlds50best.com

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Restaurant Noma Rene RedzepiNoma și-a recâștigat titlul de Cel mai bun restaurant din lume Nadia SantiniNadia Santini, desemnată cea mai bună bucătăreasă-șefă din lume Cel mai bun restaurant din lume, fratii Roca, El Celler de Can RocaEl Celler de Can Roca, cel mai bun restaurant din lume în 2013 El Celler de Can Roca, Frații RocaEl Celler de Can Roca a fost desemnat, din nou, cel mai bun restaurant din lume

  • El Celler de Can Roca, Noma, restaurante, top

One thought on “Restaurantul danez „Noma” rămâne cel mai bun din lume”

  1. Gurmandel 01/05/2012 at 10:21

    Daca s-a inchis El Bulli… Sa facem o vizita la Copenhaga atunci

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved