• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

El Celler de Can Roca a fost desemnat, din nou, cel mai bun restaurant din lume

Jun 02, 2015 costachel Eveniment, Mozaic, Topuri 2


El Celler de Can Roca, Frații Roca

După un an de pauză, El Celler de Can Roca din Girona (nord-estul Spaniei) a câștigat din nou titlul de Cel mai bun restaurant din lume. Dacă anul trecut restaurantul fraților Jordi, Joan și Josep Roca (foto, de la stânga la dreapta) se clasase pe ce-a de-a doua treaptă a podiumului, anul acesta spaniolii au repetat victoria din 2013.

Campionul din 2014 (și din anii 2010, 2011 și 2012), danezul Noma, condus de René Redzepi, s-a situat abia pe locul al treilea, fiind depășit și de Osteria Francescana (Modena, Italia), condus de Massimo Bottura.

Dar iată și primele 10 locuri ale acestui clasament:

1. El Celler de Can Roca (Girona, Spania)
2. Osteria Francescana (Modena, Italia)
3. Noma (Copenhaga, Danemarca)
4. Central (Lima, Peru)
5. Eleven Madison Park (New York, SUA)
6. Mugaritz (San Sebastián, Spania)
7. Dinner by Heston Blumenthal (Londra, Marea Britanie)
8. Narisawa (Tokio, Japonia)
9. D.O.M. (São Paulo, Brazilia)
10. Gaggan (Bangkok, Tailanda)

De menționat că Spania a avut 7 restaurante printre primele 50, depășind la acest capitol Franța și SUA.

El Celler de Can Roca este o afacere de familie, Joan fiind șeful bucătariei, Josep somelierul, iar Jordi se ocupă de produsele de patiserie. Restaurantul a fost deschis în 1986, a câștigat prima stea Michelin în 1995, pe cea de-a doua în 2002, în timp ce a treia le-a fost acordată în 2009.

World’s 50 Best Restaurants a ajuns la cea de-a 13-a ediție și este realizat de revista britanică Restaurant pe baza voturilor primite de la peste 1000 de experți din întreaga lume (bucătari, proprietari de restaurante, gastronomi și ziariști de specialitate).

S-ar putea să vă intereseze și:

Cel mai bun restaurant din lume, fratii Roca, El Celler de Can RocaEl Celler de Can Roca, cel mai bun restaurant din lume în 2013 Restaurant Noma Rene RedzepiNoma și-a recâștigat titlul de Cel mai bun restaurant din lume Restaurantul danez „Noma” rămâne cel mai bun din lume Old Pulteney a fost desemnat cel mai bun whisky din lume în 2012

  • El Celler de Can Roca, Noma, restaurante, top

2 thoughts on “El Celler de Can Roca a fost desemnat, din nou, cel mai bun restaurant din lume”

  1. Teofil 03/06/2015 at 07:09

    Interesantă și ascensiunea lui Central, care de pe locul 50 în 2013 a ajuns pe 4.

    Reply ↓
    1. costachel Post author03/06/2015 at 16:40

      Corect! Dar pe Virgil Martinez l-a ajutat, cred eu, și faptul că, tot în 2013, a deschis la Londra Lima London, împreună cu Gaston Acurio. Care Gaston Acurio, de altfel, are și el un restaurant în top 50 (locul 14), Astrid y Gaston.

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved