Whirlpool lansează Tehnologia Al 6-lea Simț Fresh Control, o soluție unică în România, care adaptează și controlează temperatura și nivelul de umiditate din interiorul aparatului frigorific în funcție de condițiile externe, de gradul de umplere cu alimente cât și de modul de utilizare al acestuia. Astfel, aparatele frigorifice dotate cu acest sistem mențin alimentele proaspete până la de 4 ori mai mult în comparație cu aparatele obișnuite.
Acest echipament oferă și avantajul sistemului No Frost, prevenind formarea gheții în cavitatea frigiderului, astfel încât să nu necesite dezghețarea lui. Practic, tehnologia Al 6-lea Simț Fresh Control acționează ventilatorul Multi Flow, care distribuie aerul rece în întreaga cavitate a frigiderului. Astfel se ajunge la nivelul optim de umiditate, de 75%-85% , potrivit recomandărilor AITA, Asociația Italiană a Tehnologiei Alimentare.
„Puțini știu că un nivel de umiditate scăzut produce pierderea în greutate a alimentelor din diferite categorii, cauzată de uscarea parțială, în timp ce un nivel de umiditate prea mare poate favoriza formarea de mucegai și bacterii, cât și compromiterea texturii și aspectului alimentelor, un nivel de 70-85% fiind ideal pentru alimente”, a spus Mioara Bolozan, Marketing Manager Whirlpool România. „Suntem în plin sezon de vară, iar legumele și fructele parcă sunt mai diversificate ca niciodată. Dar pentru o dietă sănătoasă trebuie să ne asigurăm că acestea se mențin proaspete până în momentul în care le consumăm”, a adăugat aceasta.
Echipamentele frigorifice cu Al 6-lea Simț Fresh Control fac parte din gama Green Generation, garantând conservarea alimentelor cu economie de energie de 25% față de aparatele electrocasnice din clasa A, toate produsele făcând parte din clasa energetică A+. În plus, electrocasnicele cu această tehnologie pot fi setate pe modul de funcționare „vacanță”, care menține în interiorul frigiderului o temperatură de aproximativ 12˚C, reducând consumul de energie la minim și prevenind formarea de bacterii.