• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

WWF: viitoarea Politică Agricolă Comună aduce multe riscuri și dezavantaje pentru România

Oct 14, 2011 costachel Comunicate de presă, Mozaic, Știri 0


Fondul Mondial pentru Natură (WWF) consideră că propunerea pentru viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC) prezentată de Comisia Europeană creează avantaje doar pentru fermele mari, alocând 372 miliarde de euro pentru practicile agricole intensive, iar peste 20% din totalul fermelor din România vor fi dezavantajate, se arată într-un comunicat al WWF.

Organizațiile ecologiste din Uniunea Europeană, susținute de mai multe grupuri de experți, consideră că, dacă noua Politică Agricolă Comună pentru perioada 2014-2020 va fi implementată în formula sa actuală, ea va pune în pericol resursele naturale de pe continent – solurile, apa și biodiversitatea – care fac, de fapt, posibilă, practicarea agriculturii.

„Aspecte precum atenția acordată mediului înconjurător, inovația în mediul rural și încurajarea micilor exploatații, menționate de către Comisia Europeană în comunicarea din noiembrie 2010, păreau să constituie baza unei „înverziri” a PAC. În realitate, renumita înverzire a Pilonului I este o reciclare a unor vechi măsuri puțin ambițioase, care, de fapt, nu produc nicio schimbare în bine, iar bugetul deja foarte mic alocat, până acum, încurajării practicilor agricole care țin cont de mediul înconjurător, a rămas la același nivel”, se arată în comunicatul WWF.

În opinia WWF, riscurile la care va fi expusă țara noastră, dacă noua Politică va fi aprobată în forma sa actuală, vizează faptul că PAC nu prevede un sprijin adițional pentru acei fermieri care mențin habitatele naturale protejate din rețeaua Natura 2000 sau gestionează în mod extensiv pajiștile și care au o contribuție semnificativă la conservarea naturii.

Noua PAC nu prevede un sprijin adițional pentru acei fermieri care mențin habitatele naturale protejate din rețeaua Natura 2000 sau gestionează în mod extensiv pajiștile și care au o contribuție semnificativă la conservarea naturii. Iar România deține un procent considerabil pentru Europa, atât în ceea ce privește habitatele prioritare și speciile amenințate (mai exact, din 10% suprafața de situri Natura 2000 din UE, 17,85% sunt siturile Natura 2000 din România), cât și în ceea ce privește pajiștile permanente (33% din suprafața totală acoperită de pajiști din UE).

„Pe de altă parte, agricultura durabilă primește o lovitură, finanțarea proiectelor care au în vedere creșterea performanței de mediu a exploatațiilor agricole urmând a fi redusă. Dacă ne gândim că în România 16% din totalul fermelor sunt ferme de semi-subzistență, care practică o agricultură cu valoare naturală ridicată, iar 5,4% sunt ferme de dimensiune mijlocie, care au un potențial important pentru dezvoltarea durabilă, ne putem da seama de impactul acestei măsuri asupra agriculturii și, implicit, asupra economiei din România”.

Înființată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizații internaționale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de țări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător și să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.

Comunicatul integral îl puteți citi aici.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Whirlpool aduce în România cea mai nouă soluție pentru prospețimea de durată a alimentelor Vin de Sommelier By Marius StoicaVin de Sommelier By Marius Stoica – o premieră pentru România GoodwineGoodWine impune noi standarde pentru evenimentele de vin din România ProvinoProvino Iași: un eveniment profesionist, complet, pentru industria vinului din România

  • agricultura, ecologie, UE, WWF

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved