• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Medalii pentru vinurile românești la Vinalies Internationales 2012

Mar 11, 2012 costachel Știri 6


S-a încheiat recent la Paris ce-a de-a XVIII-a ediție a prestigiosului concurs Vinalies Internationales, care s-a desfășurat în perioada 2-6 martie. Au fost înscrise peste 3.900 de vinuri, ce au fost analizate de 100 de jurați, iar dintre cele 1008 medalii acordate 9 au revenit producătorilor români.

Dintre ele, două au fost de aur, și au fost obținute de Domeniul Coroanei Segarcea, cu Tămâioasă Românească 2011 și Murfatlar, cu 3 Hectare Sable Noble, 2011 (cupaj de Pinot Gris și Sauvignon Blanc)

Tot în Dobrogea au ajuns și 4 medalii de argint (3 Hectare Sable Noble Cabernet Sauvignon Rosé – 2011, Lacrima lui Ovidiu 5, Late harvest Chardonnay special reserve – 2006 și Sec de Murfaltar Sauvignon Blanc – 2011). Celelalte 3 medalii au fost obținute de Recaș (La Putere Cabernet Sauvignon 2009 și Solo Quinta 2001 (cupaj de Syrah, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc și Chardonnay), în timp ce Domeniul Coroanei Segarcea a adăugat s-a întors acasă și cu o a doua medalie, obținută însă cu un vin roșu, Respect 2009.

La ediția din 2011, România obținuse doar 4 medalii, dintre care două de aur (Solo Quinta 2010, Recaș, Lacrima lui Ovidiu 12, Murfatlar) și două de argint (Feteasca Neagră 2008, Domeniul Coroanei Segarcea, Wolfhouse rosé, Recaș).

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinalies InternationalesVinurile românești s-au întors cu 11 medalii de la Vinalies Internationales Decanter Wine Awards 2013Ploaie de medalii pentru vinurile românești la Decanter Wine Awards 2013 48 de vinuri românești premiate la Decanter World Wine Awards 2012 CWSA10 (sau poate 8?) medalii pentru Segarcea la China Wine & Spirits Awards

  • Domeniul Coroanei, medalii, Murfatlar, Recas, vin, Vinalies

6 thoughts on “Medalii pentru vinurile românești la Vinalies Internationales 2012”

  1. berbecutio 12/03/2012 at 00:34

    Eu as fi incheiat asa: “trebuie sa ne vedem lungul nasului, bulgarii luand 14 medalii, mi-as dori sa gust si eu o data in viata acea lacrima5 care a luat medalie” 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author12/03/2012 at 10:25

      Să ne vedem noi lungul nasului? Sau guvernanții noștri, care sprijină infinit mai puțin sectorul, comparativ cu vecinii din sud? Că nu-i tot aia… 🙂

      Reply ↓
  2. berbecutio 12/03/2012 at 12:14

    Ma gandesc ca pana la urma astia ai nostri (producatori) n-au cea mai mare vina ca vinurile sunt in primul rand proaste, iar cele mai de Doamne-ajuta foarte scumpe. Asa client, asa furnizor.

    Reply ↓
    1. costachel Post author12/03/2012 at 15:39

      Tu-i mama lui de client, uite ce rezultate proaste avem la concursurile internaționale din cauza lui! 🙂

      Reply ↓
      1. berbecutio 12/03/2012 at 16:33

        Pai da, pentru ca se multumeste cu toate posircile, nepunand presiune pe producator, spatiul virtual fiind ingalvit de osanale nu si de critici pertinente; cand e vorba de vreun vin prost toti spunem ca e macar o “speranta”, e pe drumul cel bun; care producator apropos de cele de mai sus a primit totusi vreo 200 mil EUR in ultimii ani..deh…in traista nu-ti baga nimeni. Raman la parerea ca avem vin prost SAU scump.

        Reply ↓
        1. costachel Post author12/03/2012 at 16:42

          Hai că discuția nu mai are nicio legătură cu textul. Doar o rugăminte: nu mai generaliza 🙂

          Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved