• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Trofeul Someleriei a ajuns la ediția cu numărul XII

Feb 21, 2012 costachel Știri 0


Cea de-a XII-a ediție a Trofeului Someleriei se va desfășura în perioada 19 – 25 februarie și va avea ca scop principal desemnarea celui mai bun somelier al anului în România. Pentru a șasea oara consecutiv, competiția este organizata de Asociația Somelierilor din România în parteneriat cu Cramele Halewood

Concursul de anul acesta este organizat în memoria lui John Halewood, fondatorul celei mai mari case independente producătoare de vinuri și băuturi alcoolice din Marea Britanie – Halewood International. În cadrul concursului se va acorda un trofeu special în memoria acestuia, John Halewood fiind prieten și susținător consecvent al someleriei din România

La ediția din acest an vor participa 20 de somelieri din toată țara. Printre probele la care vor fi supuși aceștia se numără tehnici de servire a vinului, a șampaniei și a țigărilor de foi, un test scris, degustare de vinuri și băuturi distilate, cunoștințe despre meniuri, liste de vinuri și asocieri gastro-oenologice.

Semifinala competiției va avea loc pe data de 24 februarie, la Pivnițele Rhein & CIE 1892 Azuga, iar finala se va desfășura pe 25 februarie în București, fiind găzduită de Hotelul Ramada Majestic.

Juriul sferturilor de finală și al semifinalei Trofeului Someleriei 2012 John Halewood va fi alcătuit din Doru Dumitrescu (Președinte al Asociației Somelierilor din România, membru în comisia RPCM a Asociației internaționale a Somelierilor, dublu semifinalist european, semifinalist mondial), Virgil Dumitrașcu (Vicepreședinte al Asociației Somelierilor din România, semifinalist mondial), Florin Ivan (Secretar General al Asociației Somelierilor din România, campion național) și Marius Bratu (Business Development Manager Cramele Halewood, semifinalist european).

Juriul finalei va fi compus din 4 comisii, ce vor conține fiecare câte trei jurați, specialiști recunoscuți în domeniu.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Eduard Jakab a câștigat cea de-a XII-a ediție a Trofeului Someleriei Concursul Internațional de Vinuri București 2015 IWCB 2015IWCB a ajuns la ediția cu numărul XII Campionul Podgoriei Cotnari 2017„Campionul Podgoriei Cotnari” a ajuns la ediția cu numărul 5 Vinvest se pregătește pentru ediția cu numărul 9

  • ASR, concurs, Halewood, somelier

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved