• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Eduard Jakab a câștigat cea de-a XII-a ediție a Trofeului Someleriei

Feb 27, 2012 costachel Știri 0


De la stânga la dreapta: Eduard Jakab, Adrian Dinu și Mihai Vasiloiu

 

În cadrul celei de-a XII-a ediții a Trofeului Someleriei, Eduard Jakab a fost desemnat cel mai bun somelier al anului în România.

Competiția de anul acesta a fost organizată în memoria lui John E. Halewood – fondatorul grupului Halewood România, un prieten și susținător consecvent al someleriei din România. Astfel, în cadrul concursului s-a acordat un trofeu special dedicat acestuia, ce a fost câștigat de către Mihai Vasiloiu, concurent care s-a clasat pe locul al II-lea în competiție. Câștigătorului premiului al III-lea a fost Adrian Dinu.

Trofeul Someleriei a fost organizat, pentru a șasea oară consecutiv, de Asociația Somelierilor din România în parteneriat cu Cramele Halewood S.A. Competiția, la care au participat 20 de somelieri din toată țara, s-a desfășurat în perioada 19 – 25 februarie.

Eduard Jakab

 

Finala Trofeului Someleriei 2012 – John Halewood a avut loc pe 25 februarie, în București, fiind găzduită de Hotelul Ramada Majestic. Cei trei finaliști au trecut prin probe de servire și decantare, degustare de vin și băuturi spirtoase, dar și prin probe ce le-au testat cunoștințele despre meniuri și asocieri culinare.

Juriul finalei a fost compus din 3 comisii, compuse din câte 3 specialiști recunoscuți în domeniu, fiecare dintre comisii jurizând câte o probă a concursului. Astfel, evaluarea servirii și a decantarii a fost făcută de Cornelia Toma, Florin Voica și Marius Bratu, degustarea vinului și a băuturilor spirtoase a fost notată de Daniel Zottu, Dan Ghejan și Mircea Niculescu, iar cei care au verificat cunoștințele despre asocieri culinare și meniuri au fost Florin Ivan, Dan Alexandru și Cristian Baschir.

De la stânga la dreapta: Mihai Chitic (director comercial Cramele Halewood), Adrian Dinu (premiul al III-lea), Eduard Jakab (premiul I), Mihai Vasiloiu (premiul al II-lea, premiu special John Halewood), Doru Dumitrescu (președinte ASR)

 

S-ar putea să vă intereseze și:

Trofeul Someleriei a ajuns la ediția cu numărul XII A VIII-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST Ape mineralePrima ediție a Concursului Național de Ape Minerale GoodWine se pregătește pentru cea de-a VI-a ediție

  • ASR, concurs, Halewood, somelier

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved