• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Syrah Corcova, Dealul Racoveanu, 2010

Apr 03, 2013 costachel Băuturi, Vinuri 0


Syrah Corcova 2010

Mă mai întâlnisem, acum aproape 2 ani, cu varianta 2009 a acestui Syrah din zona Mehedinți. Și-mi exprimam, cu respectiva ocazie, regretul că, în ordinea respectivei degustări, mi se păruse lejer eclipsat de cupajul roșu (Cabernet Sauvignon/Merlot) al aceluiași producător.

Ei bine, de data asta, Syrah-ul a fost solist și a stat singur-singurel pe masa mea. Așa că am putut să-i remarc în tihnă culoarea frumoasă, cu inflexiuni violete, aroma de condimente (piper!) și fructe roșii, subliniată de tușele fine de ciocolată și piele. Gustul vine foarte bine în prelungire, taninii sunt rotunjiți și, împreună cu o aciditate care nu sare calul (poate unii ar acuza-o că e un pic cam mică), dau o foarte plăcută senzație de catifea. Un postgust destul de lung și foarte plăcut, însoțit de un destul de pronunțat „ducă-s-ar pe gât” completează cât se poate de fericit acest vin excelent.

Cu ce-l mărităm? Păi mai ales datorită prospețimii și condimentelor, dar și faptului că a fost maturat 11 luni în baric, pare a fi însoțitorul perfect al grătarelor de porc&vită. Însă va fi un însoțitor perfect pentru toate preparatele mai „vioaie” din carne roșie. Și, deloc în ultimul rând, poate fi băut și, pur și simplu, de plăcere.

Merită cei aproximativ 55 de lei/sticlă, cu cât poate fi achiziționat din magazine? Eu zic că da, chit că e cam la limită. Măcar pentru plăcerea de a (re)descoperi un Syrah reușit.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Corcova Roy&Dâmboviceanu își lansează gama premium: Dealul Racoveanu Degustare GoodPoint albe plus rozeCorcova, Cuvée Vișan și 3 Château-uri franțuzești Răzvan Macici, 3 Hectare Sable Noble și Syrah M1 la Iași, adică degustare Murfatlar la Good Point Golden Kaan Shiraz 2010Golden Kaan Shiraz 2010

  • Corcova, Syrah, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved