• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Știți care sunt cele mai bune 10 bourbon-uri?

Mar 12, 2012 costachel Băuturi, Distilate, Mozaic 1


Recent, Samuel Muston a realizat pentru The Independent un Top 10 al celor mai bune bourbon-uri. Ca orice întreprindere de genul ăsta, firește că selecția poate fi contestată, mai ales că plutește prin aer și un vag parfum publicitar. Am zis însă că nu strică să profit de ocazie și să vă prezint, fără nicio pretenție de top obiectiv, zece whiskey-uri de mare clasă. Drept pentru care, rezervele apriorice fiind exprimate, să turnăm în pahare, cu precizarea că prețurile dintre paranteze (pe care vi le ofer doar ca să vă dați seama de gama în care se poziționează fiecare) sunt cele de pe site-urile britanice specializate.

1. Baker’s Seven-Year-Old

Cunoscut pentru catifelarea sa, datorată unei drojdii speciale adăugate în compoziție, acest bourbon este deseori folosit în loc de coniac, la sfârșitul mesei. Are o ușoară aromă de nuci, cu o nuanță subtilă de cireșe. (£43.95)

2. Blanton’s Original Single Barrel

Maturat în butoaie de stejar alb, acest whiskey este unul deosebit de complex. Aduce mai întâi un parfum de coajă de portocală, după care urmează zahărul ars și vanilia. (£51.53)

3. Bulleit

Făcut după o rețetă care datează cam de pe la mijlocul secolului al XIX-lea, are un conținut de secară neobișnuit de mare, ceea ce îi dă o aromă condimentată și un final cu adieri de miere. (£27)

4. Maker’s Mark


Nu este nicidecum cea mai sofisticată băutură, dar are o apetisantă aromă de gem de portocale, un raport echilibrat dulce-condimentat și, mai ales, un excelent raport calitate-preț. (£25)

5.Woodford Reserve

Două sute de ani de experiență stau ascunși în fiecare sticlă din acest bourbon bogat și corpolent, cu arome de arțar. Și, ca bonus, o aromă fină și delicată de ciocolată neagră. (£39.99)

6. Buffalo Trace

Un whiskey care nu-i rău deloc, având în vedere poziționarea sa prin preț. Bine echilibrat, are o aromă de carmel, înviorată de adieri condimentate. (£19.99)

7. George T Stagg Kentucky Straight

Acest bourbon, care a câștigat nenumărate premii internaționale, este recunoscut pentru puterea sa și pentru aromele dulci-condimentate. Cam scump, dar merită. (£103)

8. Knob Creek

Nuci prăjite și notele specifice stejarului se simt în aromele acestui whiskey. Corpolent, bogat în arome, care se dezvoltă optim în amestec cu puțină apă. (£26.95)

9. Four Roses Small Batch

Un bourbon din categoria small-batch whiskey („cupaj” din butoaie selecționate) este făcut din combinația a 4 whiskey-uri provenite fiecare din alt butoi. Atac de caramel, final de vanilie. (£24.95)

10. Clarke’s

Un whiskey surprinzător de ieftin, ținând cont că a fost medaliat cu argint la International Wine and Spirit Competition. Bogat mai ales în arome delicate imprimate de stejar, se evidențiază totuși, în primul rând, prin excelentul raport calitate-preț. (£10.99 )

Și să nu uit: mai multe detalii despre whisky, whiskey, bourbon și așa mai departe găsiți aici.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Trebianno d'Abruzzo ValentiniȘtiți care sunt cele mai bune 50 de vinuri italiene? Care sunt cele mai bune 10 whisky-uri scoțiene? Cele mai bune vinuri italieneCare sunt cele mai bune vinuri italiene ale anului 2013? World Beer Awards a stabilit care sunt cele mai bune beri ale anului 2012

  • bourbon, SUA, whiskey, whisky

One thought on “Știți care sunt cele mai bune 10 bourbon-uri?”

  1. irina gabriela 14/03/2012 at 05:59

    ……nu sunt fidela acestor bauturi,defapt a nici unui fel de bauturi,dar cred ca as gusta doar din curiozitate……..

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved