• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Shiraz Two Oceans 2008

Apr 21, 2010 costachel Băuturi, Vinuri 5


Dacă vreţi să vă faceţi o impresie ce-i aia Shiraz (sau Shyrah, cum vreţi), n-aş băga mâna în foc că asta este sticla de început. Dar, în fine, n-am băut prea mult din soiul ăsta ca să mă simt demn să dau sentinţe. Aşa că, pe româneşte: uşor, vioi, cu o zdravănă tentă de afumat, culoare deloc intensă şi un pic spre violet, nas de cireşe, vişine şi dude negre, niţel pornite (ăia care vorbesc pe net de fructe de pădure bat câmpii sau au băut altceva), taninii au cam rămas acasă (bravo lor!), iar amărala din postgust nu trimite la cacao (cum încearcă să susţină nişte cronici cu zdravene tente de PR), ci doar la acelaşi fum. Aşa că, pe scurt, un vin care merită (totuşi!) cei 18 lei cheltuiţi pe sticlă şi care se va potrivi perfect cu nişte cârnaţi afumaţi pe fasole bătută, serviţi cu harbuz murat. Eu l-am băut la o lasagna (vine şi reţeta acuşica), dar n-a fost chiar dragoste la prima vedere. Aşa că mă duc să mai beau un pahar, poate iese la a doua.

S-ar putea să vă intereseze și:

Golden Kaan Shiraz 2010Golden Kaan Shiraz 2010 Sarba de Odobesti 2008 Peter Lehmann Weighbridge Shiraz 2009Peter Lehmann Weighbridge Shiraz 2009 Misiones de Rengo, Merlot, sec, 2008

  • Africa de Sud, degustari, Shiraz, Syrah, Two Oceans

5 thoughts on “Shiraz Two Oceans 2008”

  1. George Mitea 22/04/2010 at 12:26

    Eu am gustat Pinotage-ul lor, si era absolut ok, foarte agreabil, vinificat asemanator cu shiraz-ul tau, adica un vin rosu ce da impresia de “usurel”, desi era destul de tare. De ar face mai multi de-ai nostri vinuri de-astea cu preturi pana-n 20 de lei…Ah, stai, ca mai nou avem un vin de 96 de puncte: o tamaioasa de la Vincon Vrancea. Stii la ce ma refer:)

    Reply ↓
  2. Costachel 22/04/2010 at 12:41

    Doar ştii părerea mea despre o piramidă corectă a vinurilor, că am tot scris pe tema asta prin editoriale… Şi sper ca importurile astea să-i determine şi pe producătorii noştri să înţeleagă ideea asta. În fine, problema lor…
    Cât despre Tămâioasă, ai să râzi, sunt ferm convins că în paharele juriului s-a aflat un vin de 96 de puncte. Câte sticle de aceeaşi calitate există, asta e de fapt problema. Si, probabil, există numai alea de dus la concursuri în urmatorii x ani… Dar atât de tare-mi doresc sa n-am dreptate încât am să calc peste neîncredere şi chiar am să caut o sticlă de-asta, s-o cumpăr şi, Doamne-ajută, s-o laud.
    Da, ştiu, îţi simt zâmbetul de-aici…

    Reply ↓
  3. George Mitea 22/04/2010 at 12:50

    N-am vrut sa fiu malitios. Doar ca pare incredibil. Hai sa lasam Comoara Pivnitei (n-am baut-o, asa ca ma multumesc doar sa dau tarcoale ironiei), dar e un vin de 94 de puncte pe care l-am baut: Tamaioasa din gama Vita Romaneasca. I rest my case.

    Cat despre inlocuirea probelor, nu stiu ce sa spun, poate ar trebui organizatorii sa verifice cat de cat veridicitatea lor, sau sa le cumpere direct din magazin.
    O chestie: Cotnari n-a particitat, nu? Probabil nu mai au lingouri de aur si pentru medaliile pe care le-ar fi primit(aici sunt malitios, da)

    Reply ↓
  4. Costachel 22/04/2010 at 13:29

    Nu-i vorba de inlocuire, e vorba de imbuteliat din butoiul mic, nu din budanele mari. O practica veche, cica eradicata de vreo 10 ani. Îţi ieşeau 100 de kile perfect, câştigai concursuri pe bandă rulantă până se termina stocul. Nici nu ştiu cum ar putea verifica organizatorul producţia reală din spatele probelor aduse, şi nici să cumpere vin din raft nu mi se pare cuşer. In fine…
    Cat despre Cotnari, era anuntat la participanti, ba a si oferit premii pentru nu stiu ce tombola. N-am fost la Timisoara, nu stiu daca a luat parte la concurs.
    Dar, ca o paranteza, tin minte si acum Tamaioasa Romaneasca de Cotnari din 1997. Impecabila… Vorbesc cat se poate de serios şi nu-s câtuşi de puţin amator de vinuri de-astea.

    Reply ↓
  5. George Mitea 22/04/2010 at 13:57

    Te cred. Nu spun nu la tamaioasa de Cotnari. Intre tamaioasele de larg consum, mi se pare cea mai reusita (an de an). Are aciditate buna si un iz citric, revigorant. E simpluta, dar aduce aminte ca vinurile dulci trebuie sa aiba o aciditate mare pentru a compensa dulceata. Multi uita detaliul asta, transformand tamaioasa (si muscatul) intr-o zeama dulce dezagreabila. Apoi, in gama Selectie, a existat la un moment dat o busuioaca de Moldova chiar buna, desi pretul era cam prohibitiv. Na’ ca sa vada lumea ca nu sunt gica-contra 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved