O băutură răcoritoare slab alcoolizată pe bază de vin (adică un fel de sangria), cam asta ne propune domnul Marian Rădulescu prin rețeta de mai la vale. Și nu mai adaug decât faptul că, în calitatea mea de sincer dușman al vinurilor roșii (abuziv făcute) dulci, mă bucur că, iaca, își pot găsi și ele o utilizare civilizată.
Vara, dar și în alte anotimpuri, se poate face din 2 l vin roșu dulce și aromat, 7-8 linguri zahăr, 3 lămâi, 4 portocale, 2 piersici, 2 pere, 1 baton scorțișoară, 1/4 l apă minerală, 50 ml brandy (sau cognac) o băutură răcoritoare foarte bună.
Vinul rece se pune într-un recipient (carafa mare de sticlă). Se adaugă zahărul, lămâile și portocalele tăiate felii, scorțișoara, piersicile și perele curățate de coajă și tăiate bucăți mari. Cine dorește, poate pune și brandy sau cognac. Se amestecă și se lasă la frigider până se răcește bine.
Se pune apă minerală înainte de servire și se servește în pahare mari de vin cu gheață în ele.
Cu atata alcool nu iese cam tare? Adica daca bei mai multa…Oricum pare foarte buna la gust, deci am sa incerc in mod cert:)
Ei, acuma fiecare bea cât vrea, nu? 😀