• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Sânge de ursuleț

Aug 31, 2011 costachel Băuturi, Cocktailuri, Rețete, Rețete de la cititori 2


O băutură răcoritoare slab alcoolizată pe bază de vin (adică un fel de sangria), cam asta ne propune domnul Marian Rădulescu prin rețeta de mai la vale. Și nu mai adaug decât faptul că, în calitatea mea de sincer dușman al vinurilor roșii (abuziv făcute) dulci, mă bucur că, iaca, își pot găsi și ele o utilizare civilizată.

Vara, dar și în alte anotimpuri, se poate face din 2 l vin roșu dulce și aromat, 7-8 linguri zahăr, 3 lămâi, 4 portocale, 2 piersici, 2 pere, 1 baton scorțișoară, 1/4 l apă minerală, 50 ml brandy (sau cognac) o băutură răcoritoare foarte bună.

Vinul rece se pune într-un recipient (carafa mare de sticlă). Se adaugă zahărul, lămâile și portocalele tăiate felii, scorțișoara, piersicile și perele curățate de coajă și tăiate bucăți mari. Cine dorește, poate pune și brandy sau cognac. Se amestecă și se lasă la frigider până se răcește bine.

Se pune apă minerală înainte de servire și se servește în pahare mari de vin cu gheață în ele.

S-ar putea să vă intereseze și:

Mint julep Margarita Cocktail ManhattanManhattan. Cocktail-ul, nu cartierul Cel mai scump cocktail - Salvatore's LegacyCel mai scump cocktail din lume: 6800 de euro paharul!

  • cocktail, coniac, fructe, Marian Radulescu, vin

2 thoughts on “Sânge de ursuleț”

  1. Sabin 01/09/2011 at 09:36

    Cu atata alcool nu iese cam tare? Adica daca bei mai multa…Oricum pare foarte buna la gust, deci am sa incerc in mod cert:)

    Reply ↓
  2. costachel Post author01/09/2011 at 13:31

    Ei, acuma fiecare bea cât vrea, nu? 😀

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved