• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Să bei de să stingi iar ficatul să-ți rămână intact? Cică, în curând, s-ar putea…

Jun 20, 2013 costachel Mapamond, Mozaic 4


Shots

Un grup de oameni de știință sud-coreeni a găsit modalitatea de a stopa efectele devastatoare ale alcoolului asupra ficatului, relatează agenția de presă Yonhap, citată joi de platforma electronică Newsru, cu referire la Ministerul Științei, Planificării și Tehnologiei Informației și Comunicații de la Seul.

Atunci când ajunge în sânge, alcoolul produce oxigen activ care distruge ficatul, provocând hepatită și chiar ciroză hepatică. Până acum, însă, au existat puține informații despre modul în care se produce acest oxigen activ.

Oamenii de știință sud-coreeni au demonstrat că alcoolul generează, de fapt, producerea de receptori nucleari hormonali ERR, cei care tocmai exercită un efect negativ asupra ficatului.

Astfel, după cum susțin cercetătorii sud-coreeni, în cazul în care ar fi suprimată dezvoltarea acestor hormoni, ar putea fi prevenită deteriorarea ficatului în urma consumului de alcool, permițând un consum chiar fără măsură fără efecte nocive asupra sănătății respectivului organ.

Din grupul de oameni de știință angrenați în această cercetare fac parte experți de la Institutul de Științe și Tehnologii Biologice, de pe lângă Universitatea Națională Chonnam din Coreea de Sud.

Coreea de Sud este o țară cu una dintre cele mai mari rate de alcoolism în lume. Conform diferitelor rapoarte, ea oscilează între locurile 7 și 13 la consumul de alcool pe plan mondial. (Agerpres)

S-ar putea să vă intereseze și:

Hamburger facut de robotAmericanii ar putea mânca în curând hamburgeri preparați de roboți O cafea în plus cică nu strică CafeaCafeaua vă poate apăra ficatul de ravagiile alcoolului eco minimarketDenumirile „bio” și „eco” nu vor mai putea fi folosite ca instrumente de marketing

  • sanatate, studiu

4 thoughts on “Să bei de să stingi iar ficatul să-ți rămână intact? Cică, în curând, s-ar putea…”

  1. Closed 20/06/2013 at 14:28

    Un grup […] a gasit 😉
    Sa fie-ntr-un ceas bun.

    Reply ↓
    1. costachel Post author20/06/2013 at 17:07

      Așa e! Am avut încredere în Agerpres și iaca…

      Reply ↓
  2. aphextwinz 21/06/2013 at 06:45

    Da pentru aia de l-au distrus deja cand gasesc ceva in afara de sfatul: nu mai bea?

    Reply ↓
    1. costachel Post author22/06/2013 at 16:34

      Păi nu putem decât să sperăm că asta va fi următoarea lor temă de cercetare 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved