• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Peste 90 de mii de euro pentru meniul ultimei mese de pe Titanic

Apr 02, 2012 costachel Știri 0


Un meniu al ultimei mese a pasagerilor Titanicului a fost adjudecat la licitație cu 76.000 de lire sterline (91.000 de euro) sâmbătă seară în Marea Britanie, a anunțat casa de licitații care s-a ocupat de vânzare, relatează AFP.

Meniul, care datează din 14 aprilie 1912, ziua în care pachebotul a lovit un iceberg în Atlanticul de Nord, s-a numărat printre sutele de obiecte de pe vapor scoase la licitație de casa Henry Aldridge&Son în sudul Angliei, cu ocazia centenarului naufragiului.

Un colecționar care locuiește în Marea Britanie a cumpărat meniul păstrat în poșetă de Ruth Dodge, o pasageră care călătorea în SUA cu fiul și cu soțul său, un bancher din San Francisco.

Cei trei au supraviețuit naufragiului, iar meniul a rămas până acum în familie. Pe el figurează, printre altele, consommé fermier, ouă Argenteuil, cotlet de berbec la grătar și galantină de pui.

„[Meniul] ne furnizează o imagine fascinantă a obiceiurilor culinare ale pasagerilor de elită de pe Titanic”, a apreciat expertul casei de licitații, Andrew Aldridge.

Titanicul s-a scufundat în largul Terra Nova în timpul călătoriei sale inaugurale de la Southampton la New York, după ce a lovit un iceberg în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Naufragiul s-a soldat cu peste 1.500 de morți din cei 2.200 de pasageri.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Peste 250.000 de euro pentru vinurile lui Alain Delon 10 miliarde de euro pentru băuturile franțuzești Ferran AdriaFerran Adria scoate 22.000 de euro pe câteva porții de mâncare 200.000 euro pentru Festivalul Național al Vinului Nobiliar

  • licitatie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved