Un meniu al ultimei mese a pasagerilor Titanicului a fost adjudecat la licitație cu 76.000 de lire sterline (91.000 de euro) sâmbătă seară în Marea Britanie, a anunțat casa de licitații care s-a ocupat de vânzare, relatează AFP.
Meniul, care datează din 14 aprilie 1912, ziua în care pachebotul a lovit un iceberg în Atlanticul de Nord, s-a numărat printre sutele de obiecte de pe vapor scoase la licitație de casa Henry Aldridge&Son în sudul Angliei, cu ocazia centenarului naufragiului.
Un colecționar care locuiește în Marea Britanie a cumpărat meniul păstrat în poșetă de Ruth Dodge, o pasageră care călătorea în SUA cu fiul și cu soțul său, un bancher din San Francisco.
Cei trei au supraviețuit naufragiului, iar meniul a rămas până acum în familie. Pe el figurează, printre altele, consommé fermier, ouă Argenteuil, cotlet de berbec la grătar și galantină de pui.
„[Meniul] ne furnizează o imagine fascinantă a obiceiurilor culinare ale pasagerilor de elită de pe Titanic”, a apreciat expertul casei de licitații, Andrew Aldridge.
Titanicul s-a scufundat în largul Terra Nova în timpul călătoriei sale inaugurale de la Southampton la New York, după ce a lovit un iceberg în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Naufragiul s-a soldat cu peste 1.500 de morți din cei 2.200 de pasageri.