• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ferran Adria scoate 22.000 de euro pe câteva porții de mâncare

Apr 04, 2013 costachel Fițe peste fițe, Mozaic 0


Ferran Adria

Un pofticios cu prea mulți bani a câștigat ieri o licitație organizată de Sotheby’s și desfășurată în Hong Kong. Bogatul „gourmet” a plătit 220,500 dolari Hong Kong (aproximativ 22.000 de euro) pentru o masă pregătită de Ferran Adria.

Licitația a pornit de la aproximativ 4.000 de euro, iar la prețul final mai trebuie adăugat și comisionul plătit casei de licitații, care depășește 20%.

Fericitul câștigător (care a dorit să rămână, cel puțin deocamdată, anonim) va lua masa, împreună cu alte 3 persoane, la Tickets, tapaseria pe care Ferran Adria a deschis-o în Barcelona, împreună cu fratele său, după ce faimosul restaurant El Bulli și-a închis porțile.

Profiturile vor merge la elBulli Foundation, un proiect făcut de Adria împreună cu Juli Soler și care își propune să redeschidă El Bulli în 2014, dar nu ca un restaurant propriu-zis, ci ca un „centru de creativitate”.

„Toată lumea știe că nu ai decât o dată-n viață șansa de a petrece un timp împreună cu marele chef Ferran Adria, acasă la el, în Barcelona. Probabil că o asemenea oportunitate nu se va mai ivi niciodată”, a declarat pentru AP Serena Sutcliffe, „international head of wine” la Sotheby’s.

În ciuda acestei declarații pesimiste, pe 26 aprilie va avea loc la New York o nouă licitație care va oferi, desigur, o masă pregătită de Ferran Adria.

Revenind însă la licitația din Hong Kong, cu prilejul ei au mai fost vândute 445 de loturi, reprezentând vinuri provenind din crama defunctului restaurant catalan. Prețul total de vânzare a depășit 1,4 milioane de euro, iar recordul a fost stabili de trei sticle de Romanée-Conti 1990, care au putut fi achiziționate contra sumei de 56.000 euro.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pepsi Ferran AdriaPepsi, Ferran Adria și Congresul Minților Strălucite Parteneriat între PepsiCo și Ferran Adrià, „Cel mai Mare Bucătar al Lumii” Alain Delon își scoate la licitație colecția de vinuri Peste 250.000 de euro pentru vinurile lui Alain Delon

  • Ferran Adria, licitatie, Romanée-Conti, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved