• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pentru nunta Prințului Albert gătește însuși Alain Ducasse

Jul 02, 2011 costachel Eveniment, Mozaic 4


Cum, nu știți cine este Alain Ducasse? Păi unul dintre adevărații Grand Chefs din lumea asta, care deține o sumedenie de restaurante în toată lumea, dintre care 3 au cele trois étoiles Michelin: Louis XV la L’hôtel de Paris din Monte-Carlo (din 1990), Alain Ducasse în Paris (1997) și Alain Ducasse at The Dorchester din Londra (2010). Pentru amatorii cifrelor, să precizez că imperiul său gastronomic are mai mult de 1400 de angajați și o cifră de afaceri de 44 milioane de euro. Este singurul francez inclus în Topul Forbes al celor mai influente 100 de persoane din lume. Și, cine știe, poate că el a fost cel ales să pregătească totul și pentru că este cetățean monegasc (din 2008, prin ordonanță personală a Prințului Albert II).

Ei, după introducerea asta poate ați fi tentați să credeți că meniul nunții princiare va fi unul fastuos, plin de fițe și pretenții. Nicidecum. Ducasse a anunțat într-un recent interviu (pentru CBS/AP) că meniul va fi unul foarte simplu, bazat pe bucătăria mediteraneeană, iar legumele vor proveni chiar de la ferma prințului și vor fi culese chiar în dimineața nunții! La fel, peștii vor fi pescuiți tot cu câteva ore înainte, ba chiar și mierea va fi tot monegască. Doar băuturile vor fi aduse de la distanță (n-are Principatul podgorii, ce să-i faci!): șampania va fi, desigur, din Champagne, iar vinul roșu va fi sud-african, în onoarea miresei.

Și, deși meniul încă n-a fost dezvăluit, Ducasse a prezentat unul dintre aperitive, ca să ne facem o idee despre ansamblu. Este vorba despre barbaguian, un fel de plăcințică monegască, umplută cu ricotta, frunze de sfeclă mangold, spanac, praz, măghiran și hasmațuchi.

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinete umplute de Alain DucasseVinete umplute de Alain Ducasse Peste 250.000 de euro pentru vinurile lui Alain Delon Alain Delon își scoate la licitație colecția de vinuri Chateau Miraval Pink FloydLa nunta lui, Brad Pitt va veni cu vinul de-acasă

  • Albert II, Ducasse, nunta

4 thoughts on “Pentru nunta Prințului Albert gătește însuși Alain Ducasse”

  1. pansy 02/07/2011 at 12:05

    am aflat cine e Alain Ducasse dar si faptul ca exista un top al persoanelor influente in lume! nu ma mira ca daca exista un francez in topul asta ala este bucatar !asta ca sa revenim la vorba care spune ca totul trece prin stomac.

    Reply ↓
  2. costachel Post author02/07/2011 at 12:14

    Pai ca doar nu era sa fie Sarkozy 😀

    Reply ↓
  3. fabdo 02/07/2011 at 16:12

    Fiind monegasc nu trebuie sa plateasca taxe. Nu e rau pentru un asemenea imperiu de afaceri.

    Reply ↓
  4. costachel Post author03/07/2011 at 13:39

    Ei, da, dar mai intai e foarte mare bucatar, abia apoi monegasc 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved