Compania PepsiCo, una dintre cele mai mari companii de food & beverage din lume, anunță un parteneriat inedit cu Ferran Adrià, considerat „Cel mai Mare Bucătar al Lumii”. La baza colaborării stă dorința de a crea inovații culinare și de a învăța mai multe despre tendințele culinare.
Ferran Adrià, proprietarul faimosului restaurant El Bulli din Spania, numit cel mai bun restaurant din lume de 5 ori, de Restaurant Magazine, va sprijini compania PepsiCo în dezvoltarea unor noi metode și concepte creative de redefinire a produselor alimentare. Acest parteneriat este rezultatul unei relații de succes, care datează din 2005, când expertiza bucătarului Adrià a influențat crearea brandului de supe reci de legume Alvalle al PepsiCo din Spania și, printre altele, uleiul 100% de măsline Lay’s Artesanas.
Ferran Adrià va împărtăși principii, metode, proceduri și tehnici creative din domeniul său, pentru a ajuta PepsiCo în conceperea unor noi varietăți de snack-uri, de opțiuni de mic-dejun și alternative de semipreparate. Marele bucătar va contribui la inspirația echipei de dezvoltare a produselor PepsiCo cu mostre, informații despre trenduri și percepții culinare din întreaga lume.
Unul dintre aspectele acestui parteneriat va fi explorarea artelor culinare cu scopul de a sprijini compania PepsiCo să își mărească portofoliul de produse mai sănătoase. Aceasta va include dezvoltarea ingredientelor care îmbogățesc gustul și a tehnicilor naturale de conservare, pentru a reduce utilizarea de grăsimi și ulei în produsele actuale, făcându-le astfel mai sănătoase.
Indra Nooyi, Președinte și CEO PepsiCo, a explicat că “PepsiCo are o reputație solidă în ceea ce privește inovarea în alimentație, iar acest parteneriat cu probabil cel mai bun bucătar din lume, ne va permite să venim cu noi idei și concepte creative. De asemenea, vom împărtăși propriile idei și principii creative dezvoltate de-a lungul istoriei noastre de 46 de ani, pentru a-l sprijini pe Ferran Adrià în misiunea sa de a crea o unitate de cercetare și un think tank gastronomic de talie mondială”.
“Este o onoare pentru noi toți, dar și o provocare, să colaborăm cu o companie de produse alimentare atât de importantă precum PepsiCo și, mai ales, cu echipele sale de Cercetare și Dezvoltare din întreaga lume. Este cu siguranță o experiență din care avem de învățat cu toții și de la care ne așteptăm să obținem rezultate interesante, în care El Bulli va pune la dispoziție cunoștințele sale tradiționale despre gastronomia la cel mai înalt nivel, dar și despre alte zone ale business-ului cu produse alimentare”, a spus Ferran Adrià.
Ziceau asttia in CAtavencu (sau sa fi fost Dilema?) ca a fost detronat Adria din top de altul, ia ca ma uit dupa articol (daca nu e deja pe net). Cica nu ar mai fi cel mai tare si ca ar inchide portile carciumii.
Asta cu „cel mai tare” e oricum relativa. Dupa mine, cel mai mare bucatar in viata ramane Paul Bocuse, dar sunt primul care sa recunosc absoluta subiectivitate a alegerii. Desi, cand cea mai importanta competitie intre bucatari e premiata cu „Le Bocuse d’or”, parca as avea si ceva argumente 🙂
Problema e ca nu pot aprecia decat din auzite, citite si vazute in carti sau pe net, pana nu mananc nu ma pronunt 😀
O singura data am mancat ceva facut de bucatari care au lucrat in local de stele Michelin, spectaculos, foarte bun, dar nu pot sa spun ca a fost ceva exploziv, adica mai repede mi-a incantat papilele un anume gulas la ceaun in Ungaria sau o anume ciorba de burta pe marginea drumului in Bulgaria.
Ce e drept nu se pot compara nici macar ca idee, dar combinatiile fistichii nu mi se par intotdeauna fabuloase.
Site-ul de la ElBulli cred ca il stiu pe dinafara, bucatele, prezentarea, farfuriile, totul are un impact vizual incontestabil.
Dar nu stiu, parca as prefera altele in loc de frigarui de limbi de ratza cu pui de caracatitza sau urechi de iepure crocante (astea sunt asa ce mi-am amintit de pe site).
Ziceau asttia in CAtavencu (sau sa fi fost Dilema?) ca a fost detronat Adria din top de altul, ia ca ma uit dupa articol (daca nu e deja pe net). Cica nu ar mai fi cel mai tare si ca ar inchide portile carciumii.
Asta cu „cel mai tare” e oricum relativa. Dupa mine, cel mai mare bucatar in viata ramane Paul Bocuse, dar sunt primul care sa recunosc absoluta subiectivitate a alegerii. Desi, cand cea mai importanta competitie intre bucatari e premiata cu „Le Bocuse d’or”, parca as avea si ceva argumente 🙂
Problema e ca nu pot aprecia decat din auzite, citite si vazute in carti sau pe net, pana nu mananc nu ma pronunt 😀
O singura data am mancat ceva facut de bucatari care au lucrat in local de stele Michelin, spectaculos, foarte bun, dar nu pot sa spun ca a fost ceva exploziv, adica mai repede mi-a incantat papilele un anume gulas la ceaun in Ungaria sau o anume ciorba de burta pe marginea drumului in Bulgaria.
Ce e drept nu se pot compara nici macar ca idee, dar combinatiile fistichii nu mi se par intotdeauna fabuloase.
Site-ul de la ElBulli cred ca il stiu pe dinafara, bucatele, prezentarea, farfuriile, totul are un impact vizual incontestabil.
Dar nu stiu, parca as prefera altele in loc de frigarui de limbi de ratza cu pui de caracatitza sau urechi de iepure crocante (astea sunt asa ce mi-am amintit de pe site).
Exact de asta e mare Paul Bocuse, ca se cam tine deoparte de nebuniile facute numai pentru ca se poate. Si de asta imi si place 🙂