Nu, probabil nu veți auzi niciodată expresia lejer tâmpită din titlu (deși, mai știi?). Tot ce vrea ea să sugereze este faptul că, în Statele Unite, există actualmente, în cadrul mai cuprinzătoarei categorii „craft beer”, o nouă modă: berea din vin (nu văd cum aș putea traduce altfel sintagma „wine beer”). O tendință care a depășit deja teritoriul micilor berării artizanale și tinde să creeze o piață demnă de atenția marilor producători.
Recent, MillerCoors a anunțat că își va lansa pe plan național berea sa din vin Blue Moon’s Vintage Blonde Ale. Inițial, producătorul a intențional să-și numească băutura „Chardonnay Blonde” (de aici și titlul de mai sus), numai că legislația americană nu permite folosirea termenului „Chardonnay” pe o etichetă de bere.
Despre ce este vorba, mai exact? Despre o bere produsă din malț de grâu, căruia i s-a adăugat must concentrat de Chardonnay. Hibridul rezultat are o tărie alcoolică de 8,5% și a fost lansat local anul trecut, în sticle de, evident!, 750 ml.
Și nu este vorba despre o inițiativă singulară. Recent, pe contul său de twitter, managerul de marketing al companiei J.J.Taylor (cea care se va ocupa de distribuția acestei „wine beer”) a anunțat că MillerCoors pregătește deja o a doua bere din vin. De data aceasta, mustul va fi din Sauvignon Blanc.
Don Costachel, nu radeti de mine, dar am un amic incorigibil, la carciuma cere invariabil: o sticla de vin. Chelnerul intraba, de care, logic. Prietenul raspunde: vin dom’le, nu stii ce e aia? Vin.
Dar le-a dat voie Necsulescu?
Și dacă le-ar fi dat, tot nu cred că s-ar fi rezolvat 🙂
Don Costachel, nu radeti de mine, dar am un amic incorigibil, la carciuma cere invariabil: o sticla de vin. Chelnerul intraba, de care, logic. Prietenul raspunde: vin dom’le, nu stii ce e aia? Vin.
Ba iaca râd. Dar nu de tine 😀