• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Murfatlar a obținut intrarea în insolvență

Mar 26, 2012 costachel Știri 0


Tribunalul Constanța a aprobat cererea de intrare în insolvență a companiei Murfatlar România, unul dintre principalii producători naționali de vin. Murfatlar precizează că va continua strategia de dezvoltare și extindere a activității comerciale pe piața românească, conform planurilor deja stabilite, într-un mod solid și sustenabil.

„Gradul lent de recuperare a banilor din piață, caracteristica generală a mediului de afaceri în această perioadă, are ca principal efect lipsa de lichidități, făcând dificilă achitarea datoriilor exigibile”, se arată într-un comunicat al companiei, preluat de Mediafax.

Murfatlar România a început în 2007 un proiect de reîntinerire a viei, care a vizat în special soiuri roșii, Fetească Neagră, Pinot Noir și Merlot, iar până în prezent investiția se ridică la aproximativ 15,6 milioane euro, destinați replantării a 975 de hectare.

În 2011, planul de reîntinerire a presupus replantarea a 130 hectare de viță de vie, iar investiția s-a ridicat la 2,08 milioane euro.

În cadrul aceluiași program se va derula, în acest an, montarea sistemului de susținere cu spalieri pe o suprafață de 300 hectare, cu o investiție de aproximativ 1,8 milioane euro, din care 20% reprezintă fonduri proprii.

Afacerile companiei au crescut anul trecut cu 32%, de la 140 milioane lei la 185 milioane lei.

Compania este deținută de trei firme – Euroavipo (41,93%), Euro Trade Invest (39,01%) și Vitivinicola Basarabi (19,04%).

La Euroavipo principalii asociați sunt Emanuel Corneliu Dobronăuțeanu (31,89%) și Maria Ivănescu (33,52%), prezenți, ca acționari, și la Euro Trade Invest, alături de alte persoane, precum Ion Șerban Dobronăuțeanu (17,25%) și Cătălin Bucura (15,33%).

Compania va dezvolta liniile de business pe care le are, mizând atât pe maturizarea rețelei Crama Murfatlar, cât și pe lansări de produse noi.

„Avem mare încredere în potențialul vinurilor ce vor purta pe etichetă anul 2011, speranță confirmată deja de medaliile numeroase obținute peste hotare de la începutul anului”, se arată în comunicat.

Rețeaua Crama Murfatlar cuprinde aproximativ 125 de unități funcționale în întreaga țară, existând în continuare proiecte de deschidere și noi cereri de francize până la 180 locații, spun reprezentanții companiei.

Potrivit acestora, odată cu primăvara lui 2012, Murfatlar va pune în practică un nou proiect de dezvoltare a turismului viti-vinicol din podgorie. Atenția se va concentra pe îmbunătățirea întregului traseu turistic, începând cu muzeul viei și vinului, vizita în fabrică, degustarea de vinuri și restaurantul-cramă, locul cel mai înalt al podgoriei, unde frumusețea peisajului, preparatele specifice se îmbină în mod desăvârșit pentru călătorul care descoperă Dobrogea.

S-ar putea să vă intereseze și:

Răzvan Macici vrea să facă la Murfatlar cele mai bune vinuri din România Luna februarie a adus 15 medalii pentru vinurile de Murfatlar Sable Noble timbru detasabilAu fost lansate vinurile de la Murfatlar ale lui Răzvan Macici Vânzările de produse organice au ajuns la 59 de miliarde de dolari

  • Murfatlar

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved