• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Răzvan Macici vrea să facă la Murfatlar cele mai bune vinuri din România

Sep 30, 2011 costachel Eveniment, Mozaic 1


Murfatlar România a inaugurat miercuri cea mai recentă investiție a sa, noua cramă dedicată vinurilor premium, și a anunțat oficial începutul colaborării cu unul dintre cei mai renumiți oenologi din lume, Răzvan Macici.

În urma unei investiții de circa 550 mii euro, crama este rezultatul punerii în operă a celor mai înalte și actuale tehnologii ale momentului, lăsând însă loc în același timp lucrărilor care, prin tradiție, necesită minuțiozitatea unor mâini pricepute.

Amplasată în incinta fabricii, crama mică din crama mare ocupă o suprafață de cca 600 mp. și cuprinde o linie tehnologică completă, ce va permite realizarea întregului proces de producție al noilor vinuri premium. Crama are o capacitate de circa 250 tone anual, aici urmând a fi realizate vinuri premium, care vor fi destinate atât comercializării (prețurile urmând să fie între 10-25 euro), cât și învechirii în vinotecă.

 

Pentru realizarea acestor vinuri, strugurii de pe anumite parcele, special alese, sunt culeși manual și răciți până la temperatura de 8-10 ºC. Vinificarea urmează a doua zi, când o echipa de 4-6 oameni selectează cu grija strugurii pe banda de sortare, îndepărtându-i pe cei necopți, zdrobiți și resturile vegetale. Apoi intră în scena cele mai performante utilaje, desciorchinatorul, presa și pompele, produse de liderul mondial Vaslin-Bucher în materie de echipamente de vinificație. Presa este deservita de un soft special – Bucher Organ Process – care adaptează presiunea în funcție de debitul de must înregistrat, evitând astfel sub- și supra-presarea.

Vinurile roșii premium vor sta la maturare, între 12-24 luni, în proaspăt achiziționatele 200 butoaie de stejar nou, fiecare având o capacitate de 300 litri. Altfel spus, noua cramă este locul de întâlnire al inovației tehnologice, tradiției și oamenilor pasionați.

„Pentru noi acesta este un moment capital. Iată că dorința de a avea o cramă dedicată în mod exclusiv vinurilor premium devine realitate. Mai ales că acest moment vine simultan cu cooptarea noului oenolog, Răzvan Macici. Am siguranța că aceasta formula va fi una de succes.” Cosmin Popescu, Director General Murfatlar România.

 

Odată cu investiția în crama mică, Murfatlar România l-a convins pe unul dintre cei mai reputați oenologi de talie mondială, Răzvan Macici, să se alăture echipei începând cu aceasta toamnă.

Răzvan Macici s-a născut la Iași, într-o familie de vinificatori și a crescut în viile din Dealu Mare, având multe de învățat de la tatăl său, regretatul profesor Mihai Macici, una dintre personalitățile marcante ale oenologiei românești. Are un masterat în viticultură și oenologie obținut la USAMV Iași. Profesia și, deopotriva, pasiunea lui, vinul, i-au îndrumat pașii spre emisfera sudică, unde după mai mulți ani a ajuns să ocupe postul de Cellermaster la Nederburg, lider al producătorilor de vinuri premium din Africa de Sud și cea mai decorată cramă din această țară. În semn de recunoaștere a contribuției sale la dezvoltarea industriei viticole a Africii de Sud, Răzvan Macici a fost numit în aceasta vară Comandor al Grand Conseil des Vins de Bordeaux, un prestigios și onorant Ordin Internațional. După 17 ani, Răzvan Macici se întoarce în țară.

„Sunt foarte bucuros că am început acest parteneriat. Toată lumea știe că Murfatlar face volume mari de vin, însă acum o să ne aplecăm cu atenție asupra producerii unor vinuri premium, iar ambiția noastră este că acestea să devină cele mai bune vinuri produse în țară. Vor exista multe alte proiecte odată cu implicarea mea în toată activitatea de producție, împreună cu colegii din vie și cei din cramă, ridicând astfel nivelul general al vinurilor”. Răzvan Macici, Oenolog Consultant Murfatlar România.

 

Murfatlar România, liderul pieței de vin din România, poziție câștigată în 2003 și menținută consecvent, deține o cotă de piață de 25%. Recolta anului 2011 este mai bogată atât calitativ, cât și cantitativ, estimându-se o recoltă de 18 mii tone struguri, cu aproximativ 30% mai mare față de cea a anului trecut. Murfatlar România administrează în prezent aproximativ 3000 hectare, ceea ce reprezintă cea mai mare suprafață cultivabilă de viță-de-vie din România, aparținând unui singur producător.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Dan Bundur FatumIeșenii s-au convins: bune vinuri mai face Răzvan Macici la M1 Crama Atelier Murfatlar Sable Noble timbru detasabilAu fost lansate vinurile de la Murfatlar ale lui Răzvan Macici Răzvan Macici, 3 Hectare Sable Noble și Syrah M1 la Iași, adică degustare Murfatlar la Good Point Răzvan MaciciRăzvan Macici: Cei de la Murfatlar au venit la mine exact în momentul oportun

  • Murfatlar, Razvan Macici, vin

One thought on “Răzvan Macici vrea să facă la Murfatlar cele mai bune vinuri din România”

  1. fumatoru' 01/10/2011 at 08:49

    veti pune la invechit Babanu?… sau poate Pinot Noir-ul demidulce?

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved