• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Jamie Oliver este cel mai bogat bucătar din lume

Apr 30, 2012 costachel Știri 0


Datorită numeroaselor sale activități (cărți, lanțuri de restaurante, emisiuni TV etc.), Jamie Oliver a ajuns să fie cel mai bogat bucătar din lume. Averea sa a sporit, numai în ultimul an, cu 44 milioane de lire sterline (53,9 milioane euro), informează dailymail.co.uk. Și, conform informațiilor cotidianului The Daily Star, el nu are de gând să se oprească aici, intenționând să-și construiască un imperiu culinar și mai mare, în Statele Unite.

Pe de altă parte, într-un clasament general al celor mai bogați britanici (2012 Sunday Times Rich List), recent publicat, Jamie (36 de ani), se află pe locul 501, cu o avere estimată la 150 milioane de lire sterline (184 milioane euro), depășindu-i pe colegii săi de breaslă Gordon Ramsey (45 de ani) și Delia Smith (70).

Celebrul Chef britanic a ajuns de 30 de ori în topurile de bestseller-uri, cu 15 dintre cărțile sale de bucate. Una dintre ele, 30-Minute Meals, s-a vândut în peste un milion de copii. Show-urile său de televiziune, dintre care cele mai recente sunt produse de propria companie de producție, sunt difuzate în peste 40 de țări.

Jamie Oliver a început să gătească în localul părinților săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani. Ucenicia și-a făcut-o lucrând în restaurantele Neal Street și River Cafe. În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen în Londra și fundația de caritate asociată, The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-șef. În momentul de față, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam și Melbourne. De curând, Jamie a deschis și un lanț de restaurante în Regatul Unit, numite Jamie’s Italian.

În 2005, Jamie Oliver a condus o campanie de îmbunătățire a calității meselor din școlile englezești și, prin campania Feed me better (Hrănește-mă mai bine), a dus la schimbarea substanțială a politicii guvernamentale cu privire la hrana din școli, la mărirea fondurilor și la introducerea de meniuri noi, nutritive, în fiecare școală.

Jamie continuă să scrie pentru diferite publicații din Regatul Unit și din lume. El trăiește la Londra și în Essex, împreună cu soția sa, Jools, și cei patru copii ai lor.

Pe primul loc în 2012 Sunday Times Rich List s-a clasat, pentru al optulea an consecutiv, magnatul indian din industria oțelului Lakshmi Mittal, deși averea sa a scăzut cu 27%, la 12,7 miliarde de lire sterline (15,57 miliarde de euro), din cauza scăderii acțiunilor grupului ArcelorMittal.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

1, 3 milioane de euro, descoperite în pivnița lui Jamie Oliver Jamie Oliver afumatoare cabina telefonicaJamie Oliver a transformat o cabină telefonică în afumătoare Gordon RamsayGordon Ramsay deschide lista celor mai bogați bucătari în 2011 Adi Hădean, pe urmele lui Jamie Oliver

  • Jamie Oliver

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved