Producția de legume obținută anul trecut în țara noastră a fost în scădere, în condițiile în care oricum România importă peste trei sferturi din necesarul de consum. Cea mai mare diminuare (-17,5%) s-a înregistrat la cartofi, datorită scăderii randamentului la hectar și a suprafeței cultivate față de anul precedent (247 mii hectare).
Producțiile au fost mai mici și la ardei (-8,9%), ceapă (-6,9%), castraveți (-6,8%), varză (-4,6%), tomate (-2,4%), morcovi (-1,4%), potrivit datelor oferite de Institutul Național de Statistică.
În schimb, a crescut producția de pepeni verzi și galbeni (+1,1%) și leguminoase pentru boabe, adică mazăre și fasole (+9,4%). Creșteri spectaculoase s-au înregistrat la plantele tehnice: soia (+73,8%), rapiță (+62,1%) și floarea soarelui (+15,2%).
Datele INS cuprind producțiile și suprafața cultivată cu legume în câmp, sere, solarii și grădini familiale. (Agerpres)