• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Importăm ceapă, praz și usturoi cu zecile de mii de tone

Mar 25, 2011 costachel Știri 4


România a importat, în 2010, o cantitate de 37.497 tone de ceapă, usturoi și praz, în creștere cu 57% față de perioada similară din 2009, în timp ce exporturile au fost de peste 15 ori mai mici în aceeași perioadă, respectiv de numai 2.454,4 tone, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) privind comerțul cu produse agroalimentare.

Valoarea importurilor de ceapă, ceapă franțuzească, usturoi, praz, dar și alte legume aliacee din 2010 a depășit 8,88 milioane euro, în timp ce în 2009 a totalizat 5,68 milioane euro pentru 23.833 tone de astfel de legume aduse de pe piața externă, anunță agroinfo.ro.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

MăceșeNemții ne cumpără măceșele cu zecile de tone Importuri de vin exporturi de vin RomâniaȘi anul acesta, importurile de vin au depășit deja 27 milioane de euro Import Export VinuriRomânia a importat de 6 ori mai mult vin decât a exportat Miere export importRomânia a exportat cu 54% mai multă miere în primul semestru al acestui an

  • ceapa, import, praz, usturoi

4 thoughts on “Importăm ceapă, praz și usturoi cu zecile de mii de tone”

  1. aphextwinz 26/03/2011 at 11:00

    🙁 nu stiu daca e postare publicitara, dar e o grea realitate oricum.

    Si stii (daca pot vorbi asa direct) ce e mai grav? Pana si vara, in sezon, rosiile si dovleceii (si ce mai e) au gust mai bun aduse de afara.

    Cei 45 de ani de lumina ne-au dus inapoi unde se descopera megaproductia si legumele romanesti incep sa fie mai fara gust de la an la an.

    Am gasit rosii, dovlecei si vinete de import, splendide, gust de gradina, vara trecuta, scumpe ce e drept. Produse romanesti, la acelasi pret, cauciuc ambulant.

    Nu am de ce sa deschid o discutie serioasa, caci nu lucrez in domeniu, sunt consumator, dar sunt evidente diferentele de pret si calitate.

    Cum mega giga super marketurile au pe raft numai produsele celor ce stiu sa se stearga pe picioare (asa se spune acum la spaga) si in piata calca din ce in ce mai putina lume (nu are maica eticheta), viitorul nu suna bine.

    Nu vorbesc din scripte ca nu mai am rabdare de ele, ce vad si ma bucura in magazinele pe care le calc, multa lume, foarte multa, a inceput sa citeasca etichetele.

    Sanatate si ma scuzati de bagare in seama, ca e enervant, pana si eu in Salajean cresc ceapa si usturoi pe pervaz, mama ei de jucarie.

    Reply ↓
  2. costachel Post author26/03/2011 at 11:17

    Nu, nu-i publicitara. Am decis ca patratul din dreapta sus sa-l rezerv pentru stiri. Le las ca atare, nu le comentez, doar vreau sa le scot nitel din anonimat, fiindca multe dintre ele nu vor fi bagate de nimeni in fată, ci pierdute in urma chilotaraiei, a lui Iri si Moni, Oana si Pepe etc. Iar eu sunt suficient de stupid incat sa cred ca astea de-am sa le public ar fi mai importante.
    Cat despre legumele noastre fara gust, asa e, am inceput si noi (adica taranii) sa cultivam insipide soiuri hiperproductive si sa turnam la radacina ingrasaminte cu galeata. Deprinderile rele se invata tare usor!
    Insa marea noastra problema ramane (de asta am si dat stirea) ca Minsterul Agriculturii (aici era o injuratura, dar am cenzurat-o) nu face altceva decat sa comunice! Sa constate! Ori treaba lui ar fi sa rezolve situatia, sa vina cu programe coerente, ca de constatat putem toti!
    Si sigur ca poti vorbi direct, mai e vorba? 🙂

    Reply ↓
  3. cofi 29/03/2011 at 00:20

    Este vorba de sortimentul de seminte ales, care acum este de import, este vorba de apucatura cu ingrasamanatul, care e pe scara larga, este vorba despre pesticide, care se folosesc abuziv, sunt multe vorbe!

    Cine a pastrat seminte autohtine, face in continuare rosii bune. Cine nu, nu!

    Toate au vremea lor, sa incerci sa le grabesti strica totul, dar numai putini vad asta. E drept, ca n-as vrea sa fiu in pielea celor care le cultiva, dar nici ei n-ar vrea sa fie in a mea, care le astept produsele, care poate numai bine nu-mi fac!

    Reply ↓
  4. costachel Post author29/03/2011 at 07:11

    Pot sa-i inteleg pe cei care vor productie mare cu orice pret, dar numai atata vreme cat nu vor sa-mi vanda marfa lor sub numele de „bio”, „tradiționala”, „taraneasca” ori mai stiu eu cum. A, si la preturile respective, bineinteles. Ca, atunci, ii prefer pe cei care industrializeaza pe fata, fiindca macar ei stiu sa-si dozeze chimicalele si nu cer preturi aberante…

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved