• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Se profilează o criză mondială a vinului?

Oct 31, 2012 costachel Știri 0


Scade productia de vin

Federico Castellucci, directorul general al OIV, la conferința de presă

 

Recentele statistici publicate de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV) par să indice un inevitabil deficit de vin pe plan mondial. Datorită efectului combinat al condițiilor climatice și al scăderii suprafețelor plantate, producția estimată de vin pentru anul 2012 va fi de aproximativ 248 milioane de hectolitri (maximum 259, 2 și minimum 243,5). O scădere de 6% și, totodată, cel mai mic volum din 1995 încoace.

Declinul este foarte evident în special în Spania, Franța și Italia (care împreună totalizează 45% din producția mondială), în timp ce creșteri se vor înregistra în SUA, Chile și, într-o mai mică măsură, în Africa de Sud și Australia.

O importantă scădere a producției va fi înregistrată în Franța (-17%) care, conform previziunilor, va ceda Italiei titlul de cel mai mare producător din lume (40.477 mii de hl, față de 40.829 ale italienilor)

În ceea ce privește România (locul 11 în clasamentul mondial al producătorilor), cifrele avansate de OIV indică o producție constantă: o previziune de 4.059 mii de hectolitri, față de 4.058 în 2011 (date încă provizorii). Spre comparație, producțiile anterioare au fost de 5.159 în 2008, 6.703 în 2009 și 3.287 în 2010.

Creșterea prețurilor pare inevitabilă

Deoarece consumul de vin este destul de stabil, în jur de 243 milioane hl, la fel ca și necesarul pentru utilizările industriale (oțet, brandy, vermut etc.), care se situează în jur de 30 milioane hl, este de așteptat o creștere a prețurilor.

Așa că principala întrebare devine aceea dacă băutorii vor accepta aceste creșteri sau se vor îndrepta către bere. Mai ales că berarii nu se confruntă cu asemenea fluctuații în ceea ce privește materia primă.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Productia mondiala de vin 2014Producția mondială de vin este în creștere, iar România se află printre țările fruntașe Productia de bereProducția mondială de bere bate record după record Producția de vinProducția de vin va fi mai mică anul acesta cu 30% față de 2011 Consum vin bere FranțaFrancezii sunt premianți la vin și repetenți la bere

  • consum, OIV, productie, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved