• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Da’ butoaiele un’ se duc când se duc?

Apr 08, 2014 costachel Mapamond, Mozaic 0


Butoaie de vin baricuri

Desigur, în primul și-n primul rând butoaiele sunt făcute pentru vinificație. Numai că viața lor nu este una excesiv de lungă (mai ales azi, când moda cere insistent baricuri noi). Așa că, la un moment dat, locul lor nu mai este în cramă.

Unele, probabil cele mai norocoase, ajung în atelierele artiștilor și devin vedete (după cum puteți vedea aici). Altele, mai modeste, ajung tot în casele (și grădinile oamenilor), dar pe post de obiecte decorative sau, pur și simplu, utilitare.

thedrinksbusiness.com a făcut recent o trecere în revistă a unor idei și a unor firme care produc obiecte bazate pe butoaiele scoase din uz. Un articol cu o tentă publicitară pe care am preferat s-o ignor, însă numai parțial. Pe de o parte, chiar nu cred că ar avea vreun rost să vă dau acum link-uri spre firme de peste mări și țări. Pe de altă parte însă, cred că e interesant să aflați câți bani fac unii din butoaie reciclate. Și, cine știe, poate sumele respective vor reprezenta, pe lângă imaginile propriu-zise, un imbold care să vă declanșeze creativitatea.

Culcuș pentru câini

 Culcuș pentru câini din butoi

N-am idee de ce producătorul american din Atalanta a decretat că e neapărat „dog bed”. Poate detestă pisicile, cine știe? Oricum, culcușul din poză poate fi achiziționat contra sumei de $ 250 ($ 200, la reducere), iar stocul este, în acest moment, epuizat.

Masă pentru sufragerie

2

Masa pe care o vedeți în poză a fost făcută dintr-un baric de stejar franțuzesc (dar există și varianta dintr-un butoi de whisky). Prețul? $ 795.

 Ghiveci pentru flori

3

Bine, să faci din butoi ghiveci e o idee relativ banală, numai că varianta pe care o puteți vedea în poza de mai sus este, într-adevăr, mai creativă. Probabil de aceea producătorul cere pe ea $ 299.

Spații de depozitare

4

O idee chiar simplă, nepusă încă în practică de vreun producător. Sau o fi vreunul, dar thedrinksbusiness nu l-a identificat.

Cuibar pentru găini

 5

O utilizare clasică pentru butoaie, des întâlnită și în vechile gospodării rurale românești. Numai că producătorul britanic i-a dat o formă ceva mai aparte, îl recomandă ca fiind potrivit și pentru rațe, iepuri și porci de Guineea, drept pentru care cere pe el £ 199.99

Ceasul din butoi

6

De fapt, acest ceas ($ 275) nu este făcut chiar dintr-un butoi adevărat, ci doar fabricat în așa fel încât să imite unul. Dar pare să facă parte din această colecție de idei.

Chiuvetă

7

Și nu orice fel de chiuvetă. Cea din imagine e realizată dintr-un baric din Napa Valley, chiuveta propriu-zisă e din cupru, argumente suficiente pentru producători să ceară pe ea $ 1350.

Scrânciob

8

Mă rog, în cazul de față butoiul nu prea mai e butoi, producătorul neo-zeelandez l-a dezmembrat de-a binelea și oferă scrânciobul obținut cu NZ $ 320 (aproximativ € 200)

 Suport pentru sticle

9

În fine un exemplu în care butoiul se reîntâlnește cu vinul. Se poate face destul de simplu, sau se poate cumpăra din SUA cu $ 199.

Ladă frigorifică

10

Ultimul exemplu este, firește, și cel mai cool (la propriu!). Probabil de aceea are și un preț pe măsură: $ 899.95.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Libertatea conducand poporul Delacroix 1830Atunci când băuturile fac istoria… Butoaie de vin BordeauxCât costă, de fapt, butoiul de Bordeaux? Pahare de vin diapazonAtunci când vinul începe să cânte… Contează și ce mănânci, dar mai ales când mănânci

  • butoi, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved