• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Crochete dulci-acrișoare de vițel cu mere

May 24, 2008 costachel Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de tocături 0


O rețetă pentru orice anotimp, simplă, foarte gustoasă și, într-adevăr, deosebită. Mărul dă tocăturii o savoare atât de interesantă și de neașteptată încât merită să renunțăm din când în când la tocăturile noastre clasice cu ceapă prăjită și pătrunjel. Ia hai să vedem ce-i de capul ei!

Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 g carne tocată de vițel (dar puteți încerca și cu porc slab, și cu piept de pasăre), 1 măr mare, 50 g zahar, 1 ou, făină, 200 ml vin roșu bun, 80 g unt, sare și piper.

Curățați mărul, scoateți-i sâmburii și tocați-l mărunt. Amestecați-l într-un castron cu carnea, oul, sare și piper (dacă vreți, puteți adăuga și miezul de la o felie de pâine, muiat în lapte și stors bine). Frământați zdravăn până când obțineți un amestec omogen, formați chifteluțe ovale, pe care le tăvăliți prin făina. Încălziți untul într-o tigaie mare și, când s-a încins bine, puneți crochetele. Rumeniți-le uniform, apoi turnați vinul în care ați dizolvat zaharul. Lăsați-l să dea un clocot, dați flacăra la minimum, acoperiți și mai fierbeți timp de circa un sfert de oră, amestecând des (dar cu grijă!), astfel încât chiftelele să se îmbibe bine cu sosul. Când sunt gata, serviți-le imediat, cu piure de cartofi, salata după plac și cu un roze sec și parfumat, că o fi vițelul carne roșie, dar nu te poți pune cu merele.

Simplu, ieftin și gustos, nu-i așa?

 

S-ar putea să vă intereseze și:

Medalioane de vitel cu smantana Crochete de somon cu crema de ardei grasCrochete de somon cu cremă de ardei gras Șuncă de Praga cu sos de mere Mușchi de porc cu mere

  • mere, reteta, tigaie, tocatura, vitel

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved