• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Medalioane de vitel cu smantana

Jun 12, 2008 costachel Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de tocături 0


O tocătură ceva mai neobişnuită, care seamănă puţin cu perişoarele cu smântână, dar şi cu chifteluţele marinate, din cauza oţetului şi dafinului din sos. O combinaţie interesantă şi o senzaţie lejer bizară, cam ca atunci când te uiţi la un cetăţean care are o faţă foarte familiară, dar pe care, de fapt, nu-l cunoşti. Vă spun eu, e băiat bun si valabil.

Aşa că aprovizionaţi-vă, pentru 6 persoane, cu 600 g pulpă de viţel tocată, 350 g smântână, 90 g pesmet, 40 g unt, 1/2 linguriţă de nucşoară, ulei, sare, piper, iar pentru sos vă mai trebuie 30 g unt, 90 g ceapă tocată, 1 frunză de dafin, piper proaspăt râşnit, 100 g oţet de vin alb (de 6 grade), 1 linguriţă de făină, 350 g smântână, sare.

Amestecaţi într-o cratiţă jumătate din cantitatea de pesmet cu jumătate din smântână. Amestecaţi restul de smântână cu carnea, adăugaţi untul moale, sarea, piperul şi nucşoara. Puneţi la un loc cele doua amestecuri şi omogenizaţi bine cu o lingură de lemn. Presăraţi restul de pesmet pe un fund de lemn, împărţiţi tocătura în 6 discuri de circa 2 centimetri grosime şi tăvăliţi medalioanele prin pesmet.

Preparaţi sosul. Topiţi untul într-o cratiţă, adaugaţi ceapa, piperul şi dafinul şi prăjiţi 8-10 minute, până când ceapa devine aurie. Vărsaţi oţetul, mai fierbeţi 5 minute, după care presăraţi făina, puneţi smântâna şi amestecaţi bine. Fierbeţi până când sosul scade la jumătate, treceţi-l prin sită şi ţineţi-l la cald. Între timp turnaţi ulei din abundenţă într-o tigaie, adăugaţi untul şi prăjiţi medalioanele circa 6 minute pe fiecare parte, până se rumenesc bine. Puneţi-le apoi pe un platou, napaţi cu sosul, presăraţi eventual cu ceva verdeaţă tocată mărunt (mărar, pătrunjel sau de-amândouă, că nu-i bai).

Serviţi cu un vin roşu mai complex, dar nu prea greu, şi-mi vine-acum în minte un Pinot Noir de Uricani de altădată.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Vițel cu ciuperci, sos de smântână și capere Escalop de vitel cu ciuperci si smantanaEscalop de vițel cu ciuperci și smântână Crochete dulci-acrișoare de vițel cu mere Ficat de vițel la tigaie cu sos de smântână cu muștar

  • reteta, smantana, tigaie, tocatura, vitel

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved