• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Bayer ForwardFarm – un progres pentru sustenabilitatea agriculturii

Apr 04, 2017 costachel Știri 0


Bayer ForwardFarming

Bayer ForwardFarming este proiectul inovativ la nivel global creat de compania Bayer pentru agricultură. Începând cu data de 28 martie 2017 este activ și în Italia, în viticultură, reprezentat de Azienda Agricola Moranda, prima Bayer ForwardFarm italiană, situată lângă orașul Verona în Valpantena, o vale numita și La Valle degli Dei – Valea Zeilor, una dintre cele mai renumite zone unde se produc vinurile Amarone și Valpolicella din soiurile autohtone – Corvina, Rondinella, Molinara, Corvinone și Croatina – vinuri cunoscute la nivel mondial. Datorită colaborării cu experții de la Bayer și alți parteneri specializați, antreprenorul agricol care participa la acest proiect are posibilitatea sa asocieze experientei proprii cele mai avansate instrumente și tehnologia cea mai potrivita cu obiectivul de a atinge o sustenabilitate totala- economică, socială și ambientală.

Este vorba despre un proiect original cu obiectivul de a stimula colaborarea dintre tehnologie și agricultura sustenabila pentru a fi capabili să comunicăm toate detaliile despre un produs agricol, în acest caz, vinul.

Proiectul a demarat ìn anul 2011, astăzi sunt asociați 6 producători agricoli din Europa, Chateau Lamothe și Earl des Bruyeres din Franța, Damianshof din Germania, Hof Ten Bosch din Belgia, Het Groene Hart din Olanda, Moranda din Italia. În 2018 se vor asocia producători din USA, Brazilia, Costa Rica, Chile și se va extinde la nivel global până in anul 2020. În Italia, proiectul Bayer ForwardFarm a fost aplicat în primul rând sectorului vitivinicol, vinul reprezentând unul din principalele produse agricole ale acestei țări.

Motto-ul acestui proiect este – Un pas înainte pentru sustenabilitatea în agricultură, prin următoarele metode, în cazul nostru, viticultura – soluții integrate pentru protejarea viei, prevenirea bolilor cauzate de ciuperci, lupta împotriva insectelor, prevenirea problemelor climaterice, siguranța persoanelor, calcularea dozelor de substanțe agrofarmaceutice si distribuirea lor asupra viței de vie, biodegradarea substanțelor agrofarmaceutice, protejarea și supravegherea ecosistemului, protejarea albinelor, partenieratul între societăți și firme.

Prin acest proiect, compania Bayer vrea sa stimuleze crearea acestor societăți unde se practică agricultura sustenabilă, la nivel global, tocmai pentru a ușura comunicarea între toți operatorii care participă și activează în sectorul alimentar. (Emilian Pascu)

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Crowdsourced CabernetO invitație pentru viticultorii și oenologii din fața calculatorului Default ThumbnailMinisterul Agriculturii îi aduce pe fermierii români la sapă de lemn PasuneItalienii încasează milioane de euro din bani europeni pentru „pășuni de hârtie” Antinori își deschide porțile pentru vizitatori

  • agricultura, Italia

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved