• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Armageddon: cea mai tare bere din lume are 65 de grade!

Oct 24, 2012 costachel Mapamond, Mozaic 0


Armageddon - cea mai tare bere din lume

Berăria scoțiană Brewmeister susține că a lansat pe piață cea mai tare bere din lume. Și probabil are dreptate: Armageddon are 65 de grade!

Competiția pentru cea mai tare bere din lume

Despre adevărata luptă care se dă pentru titlul pentru cea mai tare bere din lume v-am amintit în treacăt aici. Pe scurt, totul a început acum trei ani, când scoțienii de la BrewDog au început o adevărată „cursă a înarmărilor” (cu grade), împreună cu germanii de la Schorschbräu. Iar „dușmănia” germano-britanică a devenit atât de mare încât scoțienii chiar și-au intitulat una dintre beri „Sink the Bismarck”

Start the future - Cea mai tare bere din lume

În „competiție” au intrat însă și olandezii de la Koelschip care, cu a lor „Start the Future” (60 de grade!), păreau să se fi impus definitiv. Numai că, la începutul acestui an, la aproximativ 40 de km de Aberdeen, pe domeniul Kincardine Castle, a fost înființată o nouă berărie: Brewmeister.

Intră în scenă Armageddon

Brewmeister s-a lansat relativ pașnic, cu Deeside, o Pale Ale cât se poate de normală. Și-a adăugat mai apoi în portofoliu alte trei beri, Blonde, Lochnagar Spray și Ten, cea din urmă fiind, adică, „berea tare” (denumirea îi vine de la cele 10 grade pe care le are).

Brewmeister - cea mai tare bere din lume

Însă, zilele trecute, a lansat „bomba”: pe 3 noiembrie va prezenta, la Festivalul Berii de la Inverness, o nouă bere, Armageddon, de 65 de grade! John Mackenzie, care conduce fabrica împreună cu Lewis Shand, a declarat:

„Expresia «îți trage un pumn» nu este suficientă. «Explozie supersonică ce te trimite în Drunkville» ar fi probabil o formulare mai aproape de adevăr. Chiar că e o bere zdravănă.”

Cum se face? Are loc o răcire la 0ºC în timpul procesului, apa îngheață și este îndepărtată. Ce rămâne este o bere foarte tare și ușor vâscoasă.

De ce și-ar bate însă capul un producător să facă o asemenea bere? Răspunde, cu umor, același Shand:

„O grămadă de oameni toarnă diverse tării în halba lor de bere. Ei, acum pot să bea doar o bere și atât.”

Cât despre prețul unei asemenea beri, s-a anunțat doar că la Inverness el va fi de 5 lire sterline pentru un „shot” de 35 ml. Cam piperat, desigur, dar ce nu face omul care vrea să vadă mai exact cum arată și ce gust are cea mai tare bere din lume!

S-ar putea să vă intereseze și:

Westvleteren 12 a fost desemnată cea mai bună bere din lume Productia de bereProducția mondială de bere bate record după record Consum vin bere FranțaFrancezii sunt premianți la vin și repetenți la bere Tutankhamun AleCele mai scumpe beri din lume

  • bere, Scotia

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved