• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Francezii sunt premianți la vin și repetenți la bere

Nov 13, 2012 costachel Mapamond, Mozaic 0


Consum vin bere Franța

Cu sau fără legătură cu recentele date comunicate de OMS referitoare la consumul de vin și de bere în țările lumii, Brasseurs de France (asociația profesională a berarilor francezi) a comunicat agenției AFP cele mai recente informații pe care le deține. În conformitate cu ele, Franța se clasează pe penultimul loc printre statele europene în ceea ce privește consumul de bere. Doar 30 de litri consumați anual pe cap de locuitor, adică extrem de puțin comparativ cu campionii europeni cehi (135 litri) sau cu nemții (107 litri).

Vinul domină autoritar

În Franța, chiar dacă, în ultimii ani, consumul său a scăzut constant, vinul rămâne totuși băutura preferată: 59% dintre opțiuni, față de 25%, pentru spirtoase și 16% în cazul berii.

Și nu sunt semne de ameliorare: piața de bere se află, de 30 de ani, într-un declin permanent. Iar situația este cu atât mai alarmantă cu cât spumoasă băutură reprezintă totuși o sursă importantă de venit pentru restaurantele și cafenelele frunțuzești. Mai exact, ar fi vorba de cam o treime din totalul încasărilor, conform datelor oferite de Fédération nationale des boissons (FNB).

Franța, prima la producția de orz, pe locul 9 la cea de bere

Franța este totuși un producător destul de important de bere. În 2010 s-a clasat pe locul 9 în Europa, cu un total de 16,3 milioane de hectolitri, dintre care 15% au luat drumul exportului. Dintre mărcile franțuzești mai importante, pe primul loc din punctul de vedere al consumului se situează alsaciana Kronenbourg, urmată de Fischer (grupul Heineken).

Paradoxal sau nu, din punctul de vedere al materiilor prime Franța se situeză pe o poziție dominantă. Este primul producător european de orz de braserie (=orzul destinat obținerii malțului), cu un total de 3,5 milioane de tone produse în 2010. Mai mult, ea este și cel mai mare exportator mondial de malț (1,3 milioane tone).

Per total o industrie ce valorează 12,8 miliarde de euro și care oferă 71.500 de locuri de muncă, afirmă aceeași Brasseurs de France. Care, desigur, n-ar avea nimic împotrivă dacă francezii ar bea mai multă bere.

S-ar putea să vă intereseze și:

Top 10 țări consumatoare de bereTop 10 țări băutoare de bere Să nu le mai placă nemților berea așa de mult? Berea învinge apa, sucurile sau vinul Bere vinAmericanii preferă berea, americancele vinul

  • bere, consum, Franta, productie, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved