• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Murfatlar Leat 6500 The Origin, roze, 2011

Aug 30, 2012 costachel Băuturi, Vinuri 1


Murfatlar Leat 6500 The Origin, 2011

Dacă despre Sable Noble roze, meșterit de Răzvan Macici în noua „M1 Crama Atelier” de la Murfatlar v-am povestit deja, astăzi a venit rândul fratelui mijlociu (că mai e și cel mare, Fatum). Leat 6500 The Origin este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră (în proporție 60-40), sec și cu un conținut de alcool de 13,2 (aveți grijă, nu se simte!)

Aroma e de fructe de pădure (of course!), dintre care zmeura iese un pic în față, plus ceva cireșe (genul „de dulceață”, sper că știți la care anume mă refer). Gustul vine foarte bine în prelungire și are o particularitate interesantă: este în același timp vioi și elegant, acid și mătăsos, șturlubatic și cumva sfătos (seamănă bine, din punctul ăsta de vedere, cu mai sus-menționatul Sable Noble). Cât despre postgust, fără să fie interminabil, e cât se poate de plăcut și repede-îndemnător spre o a doua (a treia, a patra…) gură.

Per total, putem spune că a luat de la părinți (tatăl Cabernet Sauvignon și mama Fetească Neagră) cam ce-a fost mai bun. Poate de aceea Leat 6500 The Origin e un roze ușor atipic, în sensul că nu poate fi considerat doar un moft „de vară”. Are calități arhisuficiente pentru a depăși hotarul teraselor și a ne bucura în momente (și locuri) mai serioase.

Cu ce să-l potrivim? Păi, vorba unui drag prieten, roze-urile astea cam merg la toate. Personal l-am încercat și cu brânzeturi, și cu mezeluri, s-a potrivit bine cam în orice împrejurare, dar e greu să vă explic în cuvinte cam cât de mult s-a bucurat de întâlnirea cu o salată de vinete. Să fie Dobrogea de vină?

S-ar putea să vă intereseze și:

Murfatlar Sable Noble Cabernet Sauvignon RozeMurfatlar Sable Noble roze 2011 Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, M1 Crama AtelierLeat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, M1 Crama Atelier Arezan Fetească Neagră Roze M1 Crama Atelier 2012Arezan Fetească Neagră Roze M1 Crama Atelier 2012 Sable Noble timbru detasabilAu fost lansate vinurile de la Murfatlar ale lui Răzvan Macici

  • Cabernet Sauvignon, Crama Atelier, Feteasca Neagra, Murfatlar, Razvan Macici, Rosé

1 thoughts on “Murfatlar Leat 6500 The Origin, roze, 2011”

  1. STEFAN 09/11/2012 at 23:50

    sigur dobroge este DI VINA sau maestrul Macici

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved