• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Zilele Vinul.Ro, 22-23 martie: desant de vinuri bune la Iași

Feb 22, 2012 costachel Eveniment, Mozaic 0


Ieșenii vor avea ocazia să deguste vinurile de top ale României în cadrul Zilelor Vinul.Ro, eveniment ce se va desfășura în perioada 22-23 martie la Grand Hotel Traian.

Evenimentul, organizat de Vinul.Ro în parteneriat cu magazinul Good Point și hotelul gazdă, are ca obiectiv promovarea vinurilor de calitate și a culturii acestui produs în rândul consumatorilor, și se va desfășura în incinta unui monument arhitectonic situat ultracentral, construit la 1882 după planurile celebrului Gustave Eiffel – Grand Hotel Traian.

Expoziția cu degustare va fi deschisă între orele 13.00 și 20.00, pentru accesul la târg fiind create două tipuri de bilet: unul cu un preț de 15 lei, care permite cumpărătorului vizitarea tuturor producătorilor și degustarea vinurilor expuse, iar cel de-al doilea, în valoare de 35 de lei, care, pe lângă vizitarea standurilor, mai include și un prânz „all you can eat” la restaurantul hotelului (deschis până la ora 18.00).

La Zilele Vinul.Ro va exista și o Zonă Free Tasting, unde se vor degusta vinuri produse din soiuri celebre din România. De asemenea, vor avea loc seminarii de vin aprofundate, într-o sală specială. În cadrul acestora, producătorii își vor prezenta în amănunt produsele și tehnicile de producere iar Otilia Chiriță, doctor în oenologie, va susține un seminar degustativ de aproximativ 50 de minute, în care participanții vor descoperi diferențele specifice dintre podgoriile României. Aceste seminarii constituie o bună oportunitate de pregătire atât pentru simplii amatori pasionați, cât și pentru profesioniștii care intenționează să activeze în domeniu.

În cadrul evenimentului, „Organizația Somelierilor din România 2011” va primi înscrieri pentru faza regională pe Moldova a concursului național de somelărie, a cărui finală se va desfășura în toamnă la București.

La Zilele Vinul.Ro Iași vor participa următorii producători și importatori de vinuri: Budureasca, Casa Olteanu, Crama Oprișor, Cramele Recaș, Murfatlar, Domeniul Coroanei Segarcea, Domeniile Nicorești, Domeniile Sâmburești, Heinrig Distribution, LacertA Winery, Nelsand și Vinarte.

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinul.ro CotnariNumărul 71 al revistei Vinul.Ro se lansează la Iași pe 27 martie Weekend „Zilele Vinul.ro”: premii la fiecare 5 minute Zilele Vinul.ro: impresii fugare Festivalul PROVINO – vinul, arta și gastronomia își dau întâlnire în noiembrie la Iași

  • Good Point, Iasi, OSR 2011, Otilia Chirita, vin, vinul.ro, zilele vinul.ro

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved