Că votcile au ajuns în zilele noastre să fie parfumate cu o groază de arome a ajuns deja un lucru comun. Numai că imaginația producătorilor nu pare să cunoască limite, așa că după variantele cu lămâie, fructe de pădure, ardei iute (excelentă combinație!) și așa mai departe, întâlnim și arome dintre cele mai trăznite, precum cea din titlu. Proaspăt lansata Van Gogh Vodka PB&J este parfumată chiar cu celebra combinație americană, „peanut butter & jelly” (care jeleu e de zmeură, ca să fim mai exacți)
Altminteri, despre producătorul olandez cu nume de pictor celebru putem afla din Wikipedia (dintr-un text cam publicitar, altminteri) că fabrică, în afară de votcile parfumate, gin și votcă super premium. Și că din impresionanta colecție de arome mai fac parte, pe lângă unele cumva clasice (lămâi, portocale, afine, piersici, ananas, pepene galben etc.) și altele cât se poate de „revoluționare”: Dutch Caramel, Dutch Chocolate, Double Espresso, Rich Dark Chocolate etc.
A, și ziceți că jelly s-ar traduce mai bine prin peltea? Probabil, dar n-aș pune acest deliciu bătrânesc lângă untul de arahide și nici nu l-aș confunda cu vreun produs industrial americănesc făcut din gelatină și arome artificiale. Iar jeleu oricum e neologism, așa că suportă mai bine situația… Inclusiv băgat în votcă!