• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Vinurile românești se bucură de mare succes la Săptămâna Verde de la Berlin

Jan 25, 2012 costachel Știri 1


După cum v-am anunțat recent, la Săptămâna Verde (Internationale Grüne Woche), care se desfășoară zilele acestea la Berlin, a fost organizată luni o degustare de vinuri românești, organizată de Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole (ONVPV) și la care au participat comisarul european Dacian Cioloș, ministrul Valeriu Tabără, directorul general al ONVPV, Dan Axente, Gheorghe Vaida și Sergiu Sorin Chelmu (MADR), dar și reprezentanți ai presei germane și un numeros public.

De la Traian Petrea (ONVPV Iași) am aflat că vinurile oferite spre degustare au fost Mustoasă de Maderat 2010 (Wine princess), Fetească albă 2011 (Serve), Fetească Regală 2011 demisec și Solo Quinta 2011 (cu Shiraz, ambele de la Recaș), Fetească Neagră 2009 (Tohani),  Fetească Neagră 2009 demisec (Halewood), Grasă de Cotnari 2003 (Vinia), Tămâioasă Românească 2010 (Tohani) și Lacrima lui Ovidiu 2006 (Murfatlar).

Prezentarea vinurilor a fost făcută de dr. ing. Petre Badea (ONVPV Dealu Mare), condițiile de degustare au fost asigurate de Vasile Nicolau (șef serviciu Viticultura, ONVPV București), Adrian Socor (șef serviciu financiar-contabil ONVPV București) și Traian Petrea, iar atmosfera a fost completată de prezența unui ansamblu folcloric.

„ONVPV a adunat în jur de 60 de sortimente de vin, de la aproximativ 30 de producători, care sunt expuse la standul nostru din hala 10.2, destinată țării co-organizatoare”, ne-a transmis de la Berlin Traian Petrea. „Printre producători se numără SERVE, Domeniile Tohani, Vinia Iași, Gramma Iași, Vinicola Averești, Speed Huși, Basilescu, Budureasca, Cramele Halewood, Vie Vin Vânju Mare, Vinarte, Natura SRL, Alcovin Macin, Apcovin Vrancea, ViniCom Copou, Wine Princess, Corcova, Domeniul Coroanei Segarcea.”

Trebuie precizat că zilnic au loc degustări la standul ONVPV, iar calitatea vinurilor alese, prezentarea lor și, în general, atmosfera foarte plăcută fac ca spațiul să fie, mai întotdeauna, neîncăpător. Acest lucru se datorează probabil și articolelor apărute în presa germană încă după degustarea oficială.

„Standul ONVPV este luat cu asalt de public, în fiecare zi degustându-se cel puțin 400 de pahare”, ne-a mai spus Traian Petrea.

Și tot el ne-a trimis și fotografiile de la fața locului.

S-ar putea să vă intereseze și:

Degustare de vinuri românești la Săptămâna Verde de la Berlin Grune-Woche-Berlin-2014122 de firme românești la Săptămâna Verde de la Berlin Decanter Wine Awards 2013Ploaie de medalii pentru vinurile românești la Decanter Wine Awards 2013 Medalii pentru vinurile românești la Vinalies Internationales 2012

  • Germania, ONVPV, Romania, Saptamana Verde, vin

1 thoughts on “Vinurile românești se bucură de mare succes la Săptămâna Verde de la Berlin”

  1. Traian 05/02/2012 at 13:04

    http://www.adz.ro/artikel/artikel/gastronomische-reise-ohne-grenzen/

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved