• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tare bun și ieftin mai e Pinot Grigio din România, spun la unison The Times și The Observer

Jul 01, 2013 costachel Băuturi, Vinuri 2


Pinot Grigio Recas

În numărul de sâmbătă al prestigiosului cotidian The Times, este prezentată o selecție intitulată „50 best wines for summer”, realizată de Jane MacQuitty. Iar la categoria „best party wine”, alegerea ei a fost 2012 Bradshaw Pinot Grigio, The Illustration Series. Producător? Cramele Recaș.

„Uitați-vă după o etichetă cu pene de păun pe ea și fiți fericiți că Asda s-a luat după Adnams și Waitrose și ne oferă ridicol de accesibilele vinuri românești ale Cramelor Recaș. Suculent și ușor-curgător, acest Pinot Grigio vibrant și cu arome condimentate de mere bine coapte are un final cu o notă central-europeană ușor exotică. Bucurați-vă de acest vin alb vesel, ideal pentru startul petrecerilor”, spune MacQuitty.

Coincidență sau nu, tot sâmbătă, dar în The Observer, la rubrica „Wines of the week”, David Williams recomandă „three exciting Pinot Grigios”. Iar primul dintre ele este Cramele Recaș Paparuda Estate Selection Pinot Grigio, Romania 2012.

„De obicei, Pinot Grigio e un Coldplay al lumii vinurilor albe – o chestie cam industrială, cu o inexplicabil de mare atractivitate. Dar varianta oferită de producătorul român Cramele Recaș, ca și al său Pinot Noir (la fel de bun), e ceva mai mult decât atât, și încă la un preț foarte bun. O întreagă livadă de fructe suculente, un vin răcoritor și ușor de băut.”

Celelalte vinuri din The Guardian, ca să vă faceți o idee? Italianul Lis Neris Pinot Grigio, Friuli Isonzo, 2011 (de la £12) și neozeelandezul Villa Maria Single Vineyard Seddon Pinot Gris, Marlborough, 2011 (de la £16.99)

Și da, ați ghicit, în ambele variante (de vin? de etichetă?), Pinot-ul Gris de la Recaș este mai ieftin decât cele mai sus menționate. Puțin sub £6.

S-ar putea să vă intereseze și:

I_heart_GB_Pinot_Grigio_RecasRecaș spune I ♥ GB 48 de vinuri românești premiate la Decanter World Wine Awards 2012 Decanter Wine Awards 2013Ploaie de medalii pentru vinurile românești la Decanter Wine Awards 2013 Tamâioasă Românească Sec ȘtirbeyVinurile românești, din nou lăudate în presa britanică

  • Marea Britanie, Pinot Gris, Recas, vin

2 thoughts on “Tare bun și ieftin mai e Pinot Grigio din România, spun la unison The Times și The Observer”

  1. Gogu Ion 10/07/2013 at 12:40

    Toate bune si frumoase, dar la noi in tara le gasim pe acestea? Exact acestea? Adicatelea astea de merg le export.

    Reply ↓
    1. costachel Post author10/07/2013 at 13:12

      Păi Paparuda se găsește și la noi. În magazinele online costa în jur de 25 de lei. Și să știți că nu mai e nicio diferență de calitate între vinurile „de export” și cele „interne”. Doar de preț (nu rareori, sunt mai scumpe aici decât „afară”). Dar asta-i altă discuție…

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved