• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Vinurile românești, din nou lăudate în presa britanică

Jul 29, 2013 costachel Știri 0


Tamâioasă Românească Sec Știrbey

„România este din nou pe harta vinului” afirmă Rose Murray Brown MW în rubrica sa de vinuri din The Scotsman. „Și oferă din nou afaceri excelente”.

Articolul, apărut la sfârșitul săptămânii trecute, face o radiografie a României viti-vinicole contemporane. De la tradiții la fondurile europene absorbite, de la vremurile din timpul lui Ceaușescu și până la o comparație a țării noastre cu producătorii din lumea nouă a vinului:

„România nu seamănă cu țările din Lumea Nouă. Dar poate ea oferi ceva diferit? (…) Probabil cheia viitorului României stă în soiurile sale indigene de struguri, mai ales că are o tradiție de 5.000 de ani. Multe n-au supraviețuit, din păcate filoxerei, dar tămâioasa (muscatul românesc) și feteasca neagră, soiuri din care se fac vinuri delicioase, sunt revitalizate.”

Că autoarea susține că pionierii acestei „reînvieri” sunt Philip Cox și John Halewood (ambii englezi), pare cumva în firea lucrurilor. Totuși, ea nu uită să amintească în text de Carl Reh, Prince Știrbey (care dă și poza de deschidere a articolului), Davino și Domeniul Coroanei Segarcea.

Care sunt însă vinurile românești pe care le recomandă Rose Murray Brown (că presupun că asta vă interesează cel mai tare?). Iată-le, cu prețul lor pe piața britanică inclusiv:

Vinuri albe

Tamâioasă Românească Sec 2012 Prince Știrbey (£9.95), Călușari Pinot Grigio 2012 (£ 6.99, producătorul, Recaș, nu e nominalizat) și Umbrele Sauvignon Blanc 2012 (£ 6.99, producătorul, același Recaș, tot nenominalizat)

Vinuri roșii

Călușari Pinot Grigio 2012 (£6.99), Paparuda Pinot Noir 2012 (£6.95) și Umbrele Merlot 2012 (£6.99), produse toate de către Recaș (dar pomenit doar o singură dată).

Și tot suntem la categoria vinuri roșii, să mai precizez că în text autoarea amintește Novacul de la Știrbey, Davino în general și Cabernetul de la Segarcea. Să fie un semn că respectivii producători (dar și alții) au fost prezenți doar la diferite târguri și alte evenimente, dar nu și pe pe piața britanică?

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Pinot Noir Recas Marea BritanieVinurile românești încep să fie apreciate de presa britanică Decanter Wine Awards 2013Ploaie de medalii pentru vinurile românești la Decanter Wine Awards 2013 Medalii pentru vinurile românești la Vinalies Internationales 2012 48 de vinuri românești premiate la Decanter World Wine Awards 2012

  • Davino, Domeniul Coroanei, Feteasca Neagra, Halewood, Marea Britanie, Oprisor, Recas, Romania, Stirbey, Tamaioasa Romaneasca, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved