• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

S-a încheiat cea de-a XIII-a ediție a IWCB

Jun 02, 2016 costachel Știri 0


IWCB 2016

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la Focșani cea de-a XIII-a ediție (și prima itinerantă) a International Wine Contest Bucharest (IWCB). Au fost 4 zile de jurizare, 1495 probe din 32 de țări și jurați din 19 țări.

IWCB 2016 s-a bucurat de prezența domnilor Jean Claude Ruf (Franța), observator din partea Organizației Internaționala a Viei si Vinului (OIV), Richard Pfister (Elveția), reprezentant cu mandat din partea Federației Marilor Concursuri Internaționale de Vinuri (VINOFED) și Ted Lelekas (Grecia) – vicepreședinte al Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Vin (FIJEV).

În concurs au fost înscrise 1495 de probe din 32 de țări, și anume Abhazia, Argentina, Australia, Azerbaidjan, Bulgaria, Chile, Cipru, Cehia, Germania, Spania, Franța, Georgia, Grecia, Croația, Ungaria, Israel, Italia, Republica Moldova, Macedonia, Noua Zeelandă, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Rusia, Slovenia, Slovacia, Turcia, SUA, Uzbekistan, Kosovo, Africa de Sud.

Într-un top al țărilor întocmit în funcție de numărul de probe intrate în concurs pe primul loc s-a situat România (cu 717), urmată de Republica Moldova (182), Italia (132), Portugalia (78), Franța (60), Spania (41), Macedonia (40), Bulgaria (27), Australia (26), Serbia (25) și Germania (24).

Probele au fost evaluate de către 37 de jurați, dintre care 16 români și 21 străini (din Franța, SUA, Marea Britanie, Republica Moldova, Germania, Slovenia, Bulgaria, Ungaria, Rusia, Spania, Serbia, Grecia, Australia, Elveția, Polonia, Brazilia, Croația, și Danemarca).

Din cele 1495 probe, 1396 au fost vinuri liniștite, 66 vinuri efervescente și 33 distilate.

Rezultatele concursului vor fi afișate on-line, pe site-ul oficial al concursului www.iwcb.ro, mâine, 3 iunie, orele 16,00.

Cătălin Păduraru

Cătălin Păduraru, CEO IWCB

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

IWCB 2015 1Cea de-a XII-a ediție a IWCB se desfășoară în aceste zile la București Concursul Internațional de Vinuri București 2015 IWCB 2015IWCB a ajuns la ediția cu numărul XII Mai puțin de o lună până la startul Concursului Internațional de Vinuri București IWCB 2013Palmaresul Concursului Internațional de Vinuri București 2013 (IWCB 2013)

  • ADAR, concurs, IWCB, OIV, ONVPV, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved