• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mai puțin de o lună până la startul Concursului Internațional de Vinuri București

May 18, 2012 costachel Comunicate de presă, Mozaic 0


Concursul Internațional de Vinuri București 2012 (IWCB 2012) este organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), fiind cea de a IX-a ediție recunoscută în ultimii ani de acest for interguvernamental, care grupează 45 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume.

Concursul este organizat în conformitate cu Normele concursurilor internaționale de vinuri elaborate de OIV, iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internațional, ai cărui membri sunt recunoscuți pentru experiența și profesionalismul lor. Alte concursuri OIV: Berliner Trophy, Vinalies Paris, Rose du Monde etc.

OIV deleagă un expert observator pentru întreaga perioada a Concursului. Reprezentantul OIV la IWCB 2012 este dl. Yann Juban – Franța.

Vinurile participante în Concurs trebuie să fie destinate vânzării și trebuie să provină dintr-un lot omogen de minim 1000 de litri.

În anumite cazuri (vinuri din struguri botritizați, vinuri de gheață, vinuri de vinotecă etc), poate fi admis un volum redus, de cel puțin 100 de litri.

Categoriile de băuturi prezentate în Concurs sunt următoarele: vinuri albe din soiuri nearomate, vinuri rosé din soiuri nearomate, vinuri roșii din soiuri nearomate, vinuri din soiuri aromate, vinuri efervescente, vinuri licoroase, alte vinuri speciale și alte băuturi pe baza de struguri, must sau vin, distilate de origine viti-vinicolă.

Fiecare juriu de degustare va fi format din 5 membri, din care minim 3 vor reprezenta țări străine, iar ceilalți 2 vor reprezenta țara organizatoare, România. Fiecare juriu activează sub autoritatea unui președinte care aparține, în principiu, țării organizatoare.

Membrii IWCB 2012 provin din: SUA, Franța, Italia, Germania, Olanda, Elveția, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, România.

Lista completă a câștigătorilor va fi afișată pe site-ul www.iwcb.ro în perioada 12-15 iunie 2012, iar Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 17 iunie.

Vor fi puse la dispoziție de către organizatori etichete autoadezive pentru aplicarea pe sticle, cu medalia obținută.

Echipa de organizare a IWCB 2012 este formată din Prof. Dr. Viorel Stoian (Președinte de Onoare), Prof. Dr. Dan Boboc (Președintele Concursului), Cătălin Păduraru (CEO IWCB), Dan Axente (Director General ONVPV)

S-ar putea să vă intereseze și:

Oamenii, cifrele și imaginile Concursului Internațional de Vinuri București 2011 IWCB 2013Palmaresul Concursului Internațional de Vinuri București 2013 (IWCB 2013) Vintest 2013Mai puțin de-o lună până la debutul Vintest 2013 Concursul Național de Vinuri și Băuturi AlcooliceA IX-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice

  • ADAR, concurs, IWCB, OIV, ONVPV

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved