• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pălinca de Covasna, șapte medalii în Austria

Apr 03, 2014 costachel Știri 0


Palincă

Recent s-a încheiat la Viena ediția 2014 a concursului internațional Destillata. În competiție au intrat producători din 11 țări, inclusiv România, care a fost reprezentată de o mică distilerie din Sf. Gheorghe. Pălincile realizate de Imre Füstös și Tibor Dezso au reușit să împresioneze plăcut juriul, obținând 1 medalie de aur, 4 de argint și 2 de bronz.

„Destillata este unul din cele mai prestigioase concursuri, iar anul acesta ne-am luat inima în dinți și am zis că trebuie să încercăm. Participarea a avut ca rezultat șapte medalii, dintre care una de aur pentru palinca de caise. E un concurs important, au fost 11 țări și au fost prezentate în jur de 1.700 de mostre (…) Pentru noi are o foarte mare importanță această participare pentru că am vrut să vedem unde ne situăm, iar rezultatele sunt o confirmare că suntem pe drumul cel bun și că ne apropiem de elita producătorilor de palincă. Rezultatele sunt o confirmare specializată și un argument în plus și pentru consumator că produsul este bun și de calitate superioară”, a declarat pentru Agerpres Imre Füstös.

Medalia de aur a fost obținută de pălinca de caise Potio Nobilis, descrisă pe site-ul Destillata ca fiind „foarte aromată, amintind de gemul proaspăt. Arome florale, fructate și citrice, cu o tentă dulceagă, intensitate percutantă, un final echilibrat și extrem de lung”. Medaliile de argint au fost obținute de pălincile de struguri (Muscat Ottonel), vișine, zmeură și gutui, în timp ce sortimentele obținute din pere pădurețe și prune au obșinut medaliile de bronz.

Potio Nobilis palincă de Covasna

Foto: destillata.at (sus) & potionobilis.ro

S-ar putea să vă intereseze și:

Mierea și palinca românească au succes la nemți Challenge International du Vin Domeniile Coroanei Segarcea3 medalii pentru vinurile românești la Challenge International du Vin PalincaGuvernanții vor ca pălinca să dispară de pe fața pământului! CWSA10 (sau poate 8?) medalii pentru Segarcea la China Wine & Spirits Awards

  • Austria, concurs, medalii, palinca, Romania

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved