Recent s-a încheiat la Viena ediția 2014 a concursului internațional Destillata. În competiție au intrat producători din 11 țări, inclusiv România, care a fost reprezentată de o mică distilerie din Sf. Gheorghe. Pălincile realizate de Imre Füstös și Tibor Dezso au reușit să împresioneze plăcut juriul, obținând 1 medalie de aur, 4 de argint și 2 de bronz.
„Destillata este unul din cele mai prestigioase concursuri, iar anul acesta ne-am luat inima în dinți și am zis că trebuie să încercăm. Participarea a avut ca rezultat șapte medalii, dintre care una de aur pentru palinca de caise. E un concurs important, au fost 11 țări și au fost prezentate în jur de 1.700 de mostre (…) Pentru noi are o foarte mare importanță această participare pentru că am vrut să vedem unde ne situăm, iar rezultatele sunt o confirmare că suntem pe drumul cel bun și că ne apropiem de elita producătorilor de palincă. Rezultatele sunt o confirmare specializată și un argument în plus și pentru consumator că produsul este bun și de calitate superioară”, a declarat pentru Agerpres Imre Füstös.
Medalia de aur a fost obținută de pălinca de caise Potio Nobilis, descrisă pe site-ul Destillata ca fiind „foarte aromată, amintind de gemul proaspăt. Arome florale, fructate și citrice, cu o tentă dulceagă, intensitate percutantă, un final echilibrat și extrem de lung”. Medaliile de argint au fost obținute de pălincile de struguri (Muscat Ottonel), vișine, zmeură și gutui, în timp ce sortimentele obținute din pere pădurețe și prune au obșinut medaliile de bronz.