• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Multe premii pentru podgorenii români la Concorso Enologico Internazionale Vinitaly 2014

Apr 02, 2014 costachel Știri 0


Concorso Enologico Internazionale Vinitaly 2014

Ieri a fost dat publicității palmaresul celei de-a 21 ediții a Concorso Enologico Internazionale. Organizat în fiecare an, cu ocazia Vinitaly, acest concurs reprezintă una dintre cele mai importante competiții de acest gen din lume. La ediția din acest an, desfășurată între 26-30 martie, au fost înscrise aproximativ 3.000 de vinuri, din 30 de țări.

Au fost acordate 73 de medalii (17 Gran Medaglia d’Oro, 16 Medaglia d’Oro, 18 Medaglie d’Argento și 22 Medaglie di Bronzo) și 715 Gran Menzione. Juriul a fost format din 21 de comisii de evaluare, coordonate de Giuseppe Martelli, director general al Assoenologi și președintele Comitato nazionale Vini del Ministero dell’agricoltura.

Dintre producătorii români, Murfatlar a obținut 1 Gran Medaglia d’Oro, cu Chardonnay „3 Hectare” 2012 (Vini Bianchi Elaborati in Barrique, o Comunque Affinati in Legno), 1 Medaglia di Bronzo, (ex-aequo cu Marsala DOP Superiore Ambra Dolce „Le Terre” 2004 Arini Enot. Giuseppe Casa Vinicola) cu Lacrima lui Ovidiu 12 (Vini Liquorosi), și 4 Gran Menzione, cu Sable Noble 2013 (Vini Bianchi Prodotti Nella Vendemmia 2013), Fetească Neagră Arezan 2011 (Vini Rossi dai Tre ai Quattro Anni Dalla Vendemmia, 2011-2010), Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră Rose „Leat 6500” 2013 și Fetească Neagră Rose „Arezan” 2013 (Vini Rosati).

În plus, Murfatlar a mai obținut și Premio Speciale Vinitaly Nazione 2014, care se acordă producătorului dintr-o țară care a obținut suma cea mai mare a punctajelor (cu condiția ca din respectiva țară să fi participat minimum 10 producători). Acest premiu a mai fost acordat doar pentru Italia (Cantine Due Palme Soc. Coop. Agricola – Cellino San Marco) și Germania (Divino Nordheim Thüngersheim EG – Nordheim Bayern).

Dintre ceilalți podgoreni români, Budureasca a obținut 3 Gran Menzione, cu Tămâioasă Românească sec, 2013 (Vini Bianchi Prodotti Nella Vendemmia 2013), Cabernet Sauvignon 2011 Origini (Vini Rossi dai Tre ai Quattro Anni Dalla Vendemmia, 2011-2010) și Rose sec 2013 (Vini Rosati).

Câte o Gran Menzione au primit Jidvei, cu Pinot Gris „Maria” 2011 (Vini Bianchi Prodotti Nella Vendemmia 2012 e Precedenti), LacertA, cu Fetească Neagră 2012 și Crama Natura, cu Fetească Neagră „Casa Panciu” 2012 (ambele în categoria Vini Rossi Prodotti Nelle Ultime Due Vendemmie, 2013-2012).

Alte detalii puteți găsi în comunicatul oficial de presă, iar palmaresul complet poate fi consultat aici.

Foto: fisar.org

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Concours Mondial de Bruxelles 201420 de medalii, 9 de aur, 11 de argint, pentru podgorenii români la Concours Mondial de Bruxelles 2014 Decanter Wine Awards 2013Ploaie de medalii pentru vinurile românești la Decanter Wine Awards 2013 London International Wine Fair Distil 201316 producători români la London International Wine Fair-Distil 2013 44 expozanți români, dintre care 40 de producători, la BioFach 2014

  • 3 Hectare, Arezan, Budureasca, Casa Panciu, Crama Natura, Jidvei, Lacerta winery, Leat 6500, Murfatlar, vin, Vinitaly

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved