• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

20 de medalii, 9 de aur, 11 de argint, pentru podgorenii români la Concours Mondial de Bruxelles 2014

May 09, 2014 costachel Băuturi, Vinuri 7


Concours Mondial de Bruxelles 2014

În perioada 2-4 mai a avut loc la Bruxelles cea de-a 20-a ediție a tradiționalului Concours Mondial de Bruxelles, unul dintre cele mai cunoscute concursuri de vin din lume. Competiția de anul acesta a reunit „la start” 8 060 de vinuri din 58 de țări.

Juriul a fost format din 310 degustători din 51 de țări, România fiind reprezentată de Valentin Ceafalău, Georgel Costache, Constantin Croitoru, Dan Ioan Muntean, Sergiu Nedelea și Cosmin Popescu.

Palmaresul podgorenilor români a fost practic identic cu cel de anul trecut (o medalie de argint mai puțin). Ca o curiozitate, producătorii laureați sunt (aproape) aceeași, doar Senator Prodimpex reprezentând un „new entry” pe această listă.

Cele 9 medalii de aur au fost obținute de:

Floare de Luna Privat Reserve Fetească Neagră 2013 (Cramele Halewood),
Floare de Luna Privat Reserve Feteasca alba 2013 (Cramele Halewood),
Moșia de la Tohani Special Reserve 2011 (Domeniile Viticole Tohani),
Origini Cabernet Sauvignon 2011 (Budureasca),
Sable Noble Alb 2013 (Crama M1 Atelier Murfatlar),
Solo Quinta White 2013 (Recaș),
Grasa de Cotnari 1982, vinotecă, (Cotnari),
Grasa de Cotnari 2000, vinotecă, (Cotnari),
Fetească Neagră Egregio 2013 (Vincon).

Cele 11 medalii de argint au fost câștigate de

Apogeu Feteasca 2010 (Domeniile Viticole Tohani),
Arezan Feteasca Neagra Rose 2013 (Crama M1 Atelier Murfatlar),
Bendis Brut Rose 2013 (Petro Vaselo),
Domeniul Coroanei Cabernet Sauvignon 2011 (Domeniul Coroanei Segarcea),
Domeniul Coroanei Sauvignon Blanc 2013 (Domeniul Coroanei Segarcea),
Horeca Feteasca Neagra 2012 (Budureasca),
Horeca Rose 2013 (Budureasca),
Horeca Shiraz 2012 (Budureasca),
Horeca Tamaioasa Romaneasca White 2013 (Budureasca),
Livia Șarba Dry 2013 (Gârboiu),
Senator Private Collection red 2012 (Senator).

Palmaresul complet al Concours Mondial de Bruxelles 2014 poate fi consultat aici.

S-ar putea să vă intereseze și:

vinuri românești la Mondial de Bruxelles 201321 de vinuri românești medaliate la Concours Mondial de Bruxelles 2013 Vinurile românești: 3 medalii de aur și 10 de argint la Concours Mondial de Bruxelles 5 medalii de aur şi 2 de argint la Concours Mondial de Bruxelles 2010 Concorso Enologico Internazionale Vinitaly 2014Multe premii pentru podgorenii români la Concorso Enologico Internazionale Vinitaly 2014

  • Bruxelles, Budureasca, Cotnari, Crama Atelier, Domeniul Coroanei, Girboiu, Halewood, medalii, Petro Vaselo, Recas, Senator Wine, Tohani, vin, Vincon

7 thoughts on “20 de medalii, 9 de aur, 11 de argint, pentru podgorenii români la Concours Mondial de Bruxelles 2014”

  1. Laura 09/05/2014 at 12:17

    Multumesc Costachel, pentru ca imparatsesti mereu informatii despre evenimentele mondene din Romania!Chiar daca nu comentez intotdeauna postraile Blogului, gasesc foarte pozitiv si felicitari pentru ca imparasesti aceste evenimente si nu numai!
    Toate cele bune!
    Laura S.

    Reply ↓
    1. costachel Post author09/05/2014 at 12:18

      Mulțumesc 🙂

      Reply ↓
  2. carcotas 12/05/2014 at 10:59

    … la majoritatea concursurile de vinuri e cam ca la eurovision..mai scapa si cate unul pe bune

    Reply ↓
    1. costachel Post author12/05/2014 at 11:00

      Ei, nici chiar așa… Încă n-a luat medalie vreun vin cu barbă 🙂

      Reply ↓
  3. carcotas 12/05/2014 at 13:54

    ..nici nu stii cate au avut barba!

    Reply ↓
    1. costachel Post author12/05/2014 at 13:56

      Câte? Cu denumirea lor completă dacă se poate, bașca lungimea, culoarea și alte caracteristici ale bărbii. Ca să iasă de-o știre, nu de-o bârfă…

      Reply ↓
      1. carcotas 19/05/2014 at 13:58

        …inside job!…ca in filmul cu acelasi nume, oscariat, prezentat..
        cand se vor coace bine stirile,
        peste ani..
        de altfel se vede si azi cu ochiul liber, atent doar sa fii!

        Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved