Săptămâna Restaurantelor este un proiect co-organizat de Asociația România Culinara, Top Hospitality și Star Chefs, ce oferă clienților pasionați de gastronomie un bun prilej de a profita de șapte zile speciale cu oferte și discounturi din partea restaurantelor participante.
La această ediție participă restaurante din întraga țară. În paralel cu evenimentul principal se vor desfășura și altele, precum demonstrații culinare sau seri speciale de gătit. Acestea vor fi anunțate atât pe pagina oficiala a evenimentului, cat și pe pagina de facebook a Săptămânii Restaurantelor.
Prima ediție a Săptămânii Restaurantelor s-a desfășurat între 16 și 23 mai 2014, în București, ca prim proiect pilot. Cele 40 de restaurante care s-au înrolat au oferit fie meniu fix (25 lei/2-3 feluri), fie discount (25%-50%) aplicat la meniul de baza și/sau băuturi.
Iată și lista restaurantelor participante și ofertele acestora:
București
Osho Primăverii: 25% discount la selecția de vita maturată; Morgan La Dud: discount 30% la meniuri de degustare (rezervare cu 24h înainte), discount 30% la meniul de foie gras (24 piese); Goccia: 30% discount la tot meniul, între orele 12:00 – 16:00, și 25% discount după ora 16:00 la tot meniul de mâncare și vinuri; Silk sky bar: meniu special (gustare, fel principal, desert, focaccia, apa sau suc sau pahar de vin Silk) 45 lei/persoană, pana la ora 18:00 + discount 25% la tot meniul de mâncare; Yoshi Sushi & Teppanyaki Floreasca: discount 25% la meniul de mâncare; Mica Elveție: discount 30% la întreg meniul; Restaurant The Harbour: discount 25% la întreg meniul; Neves Restaurant: 25% discount la meniul de mâncare; Muse Bistro: meniul degustare aperitive, meniu degustare fel cald: 100 de lei pentru două persoane și o sticla de vin din partea casei; The Harp Irish Pub & Restaurant: meniu 25 lei două preparate (fel principal + desert, discount de 55%); Ludic: discount 25% din tot meniul; Zebra Caffe: meniu 25 lei persoană (două preparate); Cucina di Eleni: discount 30% la întreg meniul; Berăria Germana Bragadiru: discount de 25% din meniul de mâncare; Trattoria Belviso: meniu 25 lei persoană (două preparate); Gaudi Bistro: discount 30% la întreg meniul; Aida Bistro: discount 25% la meniul de mâncare; Restaurant Marshal (Hotel Marshal): discount 40% din meniul de mâncare; Salon Golescu: discount 25% din meniul de mâncare; Amali Bistro: meniu de 25 de lei de persoană; Madame Pogany: discount 30% din meniul de mâncare.
Iași
Cuib: Meniu 20 de lei de persoană pentru 3 feluri vegetariene; Restaurant Alexandru: discount între 25-35% din meniu; Hotel Select (restaurant CinCin): desert gratuit la achiziționarea a două feluri de mâncare; Restaurant Toujours: 25 de lei două preparate.
Timișoara
Restaurant Merlot: business lunch între orele 12-16 redus cu 30% – de la 35 la 25 lei; Restaurant Casa Bunicii 2: set meniu la 25 de lei de persoană; Sabres Restaurant: 25% discount între orele 12:00 și 16:00; Restaurant Gloria: meniu 25 lei persoană (două preparate).
Cluj-Napoca
Pizzeria di’ Salvo: meniu 25 de lei pentru două preparate; Tonight Restaurant-Pizzerie: meniu 25 de lei pentru două preparate; Hotel Meridian: discount între 25-35% din meniu.
Brașov
Bistro de l’Arte: meniu 25 lei două preparate pentru masa de seară (de la ora 17 până la final), plus o surpriză din partea casei; Pilvax (bucătărie maghiara): 25-35% discount la meniu.