• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Începe Toamna în Roșu!

Sep 25, 2012 costachel Comunicate de presă, Eveniment, Mozaic 2


Toamna in rosu

După o Primăvară în rose și o Vară în alb – evenimente din seria „Anotimpurile” organizată de Vinul.Ro, a venit momentul ca pasionații de vin să deguste și o Toamna în roșu.

În perioada 28 septembrie – 4 noiembrie, Vinul.Ro demarează campania de promovare a vinurilor roșii în 53 de restaurante din 6 orașe ale țării. Ca o noutate absolută, vinurile vor fi vândute nu doar la sticlă și la pahar în localuri, ci și pentru acasă, la prețuri cu discount suplimentar.

Succesul înregistrat de toate „Anotimpurile” organizate până acum a făcut ca această Toamna în Roșu să se bucure de un sprijinul a 53 de restaurante din șase orașe (București, Cluj, Craiova, Iași, Oradea și Timișoara). Astfel, comparativ cu ediția anterioară a evenimentului, când au fost înscrise în proiect 12 restaurante din București, numărul localurilor partenere a crescut masiv.

Toate localurile partenere vor avea meniuri speciale cu vinurile înscrise în promoție, iar în multe dintre ele va fi prezent și câte un somelier „de gardă”, care va povesti clienților despre cum se produce, consumă și asociază gastronomic vinul roșu.

Proiectul implică înscrierea mai multor vinuri roșii, care vor fi listate, semnalizate și vândute în mod special pe toată durata campaniei. Pentru acest anotimp, producătorii și partenerii evenimentului au realizat o amplă selecție de vinuri roșii, astfel încât să existe posibilitatea de a le degusta la sticlă sau la pahar, la prețuri speciale.

Pe meniurile Toamnei în roșu pot fi găsite anul acesta 19 vinuri roșii de la 11 producători și importatori de vinuri (Crama Oprișor, Cramele Recaș, Vinarte, Domeniile Sâmburești, Budureasca, Crama Ceptura, Crama Purcari, Villa Vinea, Vincon Vrancea, Heinrig Distribution și Alma Tim Distribution).

Pentru a incuraja consumul de vin și pentru a ajuta pasionații de vin roșu în decizia de selecție, vinurile vor fi comercializate în două categorii de preț: prima la 45 lei/sticla și 9 lei/pahar și cea de-a doua la 70 lei/sticla și 12 lei/pahar.

Alături de vinurile din promoție, clienții restaurantelor partenere vor putea degusta și renumitul digestiv Unicum, care a primit din partea organizatorilor titlul de „Digestiv oficial al Toamnei”.

Toamna în roșu are ca principale scopuri promovarea generică a consumului de vin, educarea consumatorilor, poziționarea superioară a vinului în mintea clienților și încurajarea stilului de viață asociat acestui produs.

Toamna în Roșu: vinurile

Caloian Cabernet Sauvignon 2010, Crama Oprișor, La Cetate Pinot Noir 2010, Crama Oprișor, Cocoșul dintre vii Fetească Neagră 2011, Cramele Recaș, Cocoșul dintre vii Syrah 2011, Cramele Recaș, Merlot Terase Danubiene 2011, Vinarte, Fetească Neagră Villa Zorilor 2011, Vinarte, Villa Vinea Fetească Neagră Selection 2011, Villa Vinea, Villa Vinea – Vinea Roșu (Zweigelt) 2011, Villa Vinea, Merlot 2010, Domeniile Sâmburești, Rouge de Roumanie 2011, Domeniile Sâmburești, Rară Neagră de Purcari 2010, Crama Purcari, Fetească Neagră Crama Ceptura 2007, Crama Ceptura, Cabernet Sauvignon Beciul Domnesc 2008, Vincon Vrancea, Fetească Neagră Casa Vrancea 2004, Vincon Vrancea, Budureasca Shiraz 2011, Budureasca, Espiritu de Chile Cabernet Sauvignon 2010, Heinrig Distribution, Negroamaro Masseria Altemura 2009, Heinrig Distribution, Chateau La Verriere Bordeaux Supérieur 2009, Alma Team, Baldik Cabernet Sauvignon 2011, Alma Team.

Toamna în roșu: restaurantele

București

Restaurant Thalia (Str. Cuza Voda, nr. 147), Restaurant Thalia (Str. Sevastopol, nr. 8), Restaurant Charme (Centrul Vechi – Str. Smardan, nr. 12), La Mama (Centrul Vechi – Str. Bacani, nr. 1), La Mama (Str. Episcopiei, nr. 9), Cafepedia (Str. Pictor Verona, nr. 2), Red Angus Steakhouse 1 (Centrul Vechi – Str. Franceza, nr. 56), Red Angus Steakhouse 2 (Str. Nicolae Caramfil, nr. 87), La Fondue (Centrul Vechi – Str. Franceza, nr. 56), Cafeneaua Carada (Str. Eugen Carada, nr. 5-7), Lente si Cafea 1 (Gen. Praporgescu, nr. 31), Lente si Cafea 2 (Str. Arcului, nr. 8), Thomas Antiques (Str. Covaci, nr.19), The Harbour (Pta. Amzei, nr. 10-22), Restaurant Xanadu (Str. Sf. Stefan, nr. 20), Special Steak House (Afi Palace Cotroceni), Bufallo Steak House (Str. Thomas Masaryk, nr. 7), Restaurant Azzurro (Drumul Taberei, nr. 122), Restaurant Azzurro (AFI Palace Cotroceni), Peru Bistro (Str. Aviator Petre Cretu, nr. 63), Restaurant Barrio (Str. Biserica Amzei, 30A), Shift Pub (Str. General Eremia Grigorescu, nr. 17), Restaurant Museum (Str. Dr. Clunet, nr. 15), Restaurant Paparazzi (Bd. Aviatorilor, nr. 31), Restaurant Orasul interzis (Str. Silvestru, nr. 3), Theater Pub InLight (Str. Academiei, nr.1A)

Iași

Restaurant EXPO (Bl. Carol I, Parc Expozitiei), Cafepedia (Str. Palat, nr. 1, Palas Shopping Street), Restaurant Oscar (Str. Lascar Catargi, nr. 12), Casa Vanatorului (Str. Toma Dumitrescu, nr. 3), Unirea Hotel & Spa (Str. Piata Unirii, nr. 5), Restaurant Panoramic (Str. Piata Unirii, nr. 5), C House Lounge Café (Str. Palat nr.1, Palas Shopping Street), Restaurant Ralet (Str. Dimitrie Ralet, nr.1), Dopo PocoTrattoria (Str. Gheorghe Asachi, nr. 1).

Cluj Napoca

Casa Tauffer (Str. Vasile Goldis, nr. 2), Karolina (Str. Constantin Daicoviciu, nr. 9), Casa Tiff (Str. Universitatii, nr. 6), Café Corso (Str. Piata Unirii, nr. 15), Bricks (Str. Horea, nr. 2), Bistro Maimuta Plangatoare (Str. Emil Isac, nr. 3), Pizzeria Tonight (Str. Calea Turzii, nr.160), Bistro Maitresse (Str. Samuil Micu, nr.4).

Craiova

Epoca (Str. Alexandru Macedonski), Blues Attraction (Cal. Bucuresti, Bl. M8, parter), Sofia Bistro (Str. Eugeniu Carada, Nr. 17), La Dolce Vita (Bld. Carol, Bl. M6b, Parter).

Timișoara

Bibliotheka – Sala de lectura (Str. E. Ungureanu, nr.7), Intermezzo (Pta. Unirii, Nr. 3), Da Toni Pizzosteria Toscana (Bd. Eroilor de la Tisa, nr. 39).

Oradea

Crinul Alb (Parcul Traian, nr. 31), Nevis Hotel (Str. Lapusului, nr. 2), 4m Caffe.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Vara in albÎncepe Vara în alb! Concursul de vinuri Strugurele de AurCele 64 de vinuri medaliate la Concursul „Strugurele de Aur” Vara în albAlb… Vara în alb! Mâine începe Primăvara în rosé!

  • eveniment, vin, vinul.ro

2 thoughts on “Începe Toamna în Roșu!”

  1. elena 26/09/2012 at 22:32

    Pe langa retetele minunate,am incercat multe din ele,gasim si informatii interesante.
    Multumim

    Reply ↓
    1. costachel Post author27/09/2012 at 07:59

      Cu multă plăcere 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved