• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Invenția secolului: o bere care te-mbată, dar nu-ți dă mahmureală!

Aug 20, 2013 costachel Mozaic, Nutritie 2


Bere fără mahmureală

Un grup de oameni de știință australieni susțin că au reușit să obțină o bere absolut revoluționară. Te poți îmbăta din ea, dar a doua zi ești proaspăt ca o garofiță!

Echipa de Griffith Health Institute din Queensland (GHI) a reușit această performanță adăugând electroliți în bere, fapt ce ajută la combaterea deshidratării. De altfel, este vorba despre aceeași electroliți care sunt adăugați și în băuturile nealcoolice destinate sportivilor, gen Gatorade, care ajută menținerea echilibrului între fluidele din corp.

Ben Desbrow, profesor asociat la GHI, a declarat pentru news-medical.net:

„Am manipulat, practic, nivelul electroliților din două tipuri comerciale de bere, una normală și una light și le-am oferit subiecților din cadrul cercetării, care tocmai transpiraseră foarte mult grație exercițiilor fizice. Apoi am monitorizat gradul de recuperare a lichidelor în fiecare caz.”

Deshidratarea reprezintă una dintre principalele cauze ale mahmurelii, însă cercetătorii au luat în calcul și conținutul de alcool, pentru a determina mai exact efectele asupra hidratării.

„Dintre cele 4 tipuri de bere pe care subiecții le-au consumat, berea light îmbogățită cu electroliți a fost de departe cea mai bine reținută de către organism, adică a fost cea mai eficientă din punctul de vedere al rehidratării.”

Mai exact, berea light „îmbunătățită” a fost cu o treime mai eficientă decât o bere normală, fără adaos de electroliți.

Desigur, cercetătorii au ținut să precizeze că nu sfătuiesc pe nimeni să bea alcool după un efort fizic prelungit. Dar, „dacă trăiești în lumea reală, poți să-ți petreci timpul fie spunându-le oamenilor ce să facă și ce nu, fie să muncești pentru a reduce pericolele care pot exista în cazul unor anumite activități sociale”, a adăugat Desbrow.

Și o precizare importantă: chiar dacă berea este „îmbogățită” cu electroliți, gustul său rămâne același!

S-ar putea să vă intereseze și:

Cei mai mari consumatori de bere din lumeȘtiți care sunt cei mai mari consumatori de bere din lume? Pahare de bereForma paharului determină viteza cu care ne bem berea bereTop 10: cele mai bizare ingrediente care apar în compoziția unor sortimente de bere Bere pentru câiniCâine să fii, bere să bei!

  • Australia, bere, cercetare, mahmureala, studiu

2 thoughts on “Invenția secolului: o bere care te-mbată, dar nu-ți dă mahmureală!”

  1. adrian 20/08/2013 at 22:31

    Excelentă soluție. Și mai ales: Nu mai îmi da sfaturi! Ajută-mă să scap de urmări!

    Reply ↓
    1. costachel Post author20/08/2013 at 23:07

      Corect 😀

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved