• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ghidul vinul.ro

Nov 27, 2009 costachel Băuturi, Mozaic, Prezentări, Vinuri 0


Ei, sigur ca a apărut oleacă mai demult, dar am aşteptat să o rasfoiesc înainte de a scrie despre ea. Nu că n-aş fi avut încredere în această iniţiativă grozavă a lui Cezar, dar aşa mi s-a părut corect faţă de dumneavoastră, să nu vă laud ceva înainte de a gusta eu însumi.
Ce găsiţi în cele 212 pagini? Pai scrie şi pe coperta, sunt prezentate peste 400 de vinuri, atât româneşti, cât şi străine, la care se adaugă o secţiune de vinarsuri, că doar tot din struguri sunt făcute şi ele. La care se mai adaugă informaţii foarte utile despre cum trebuie făcută o degustare, ce înseamnă DOC, cum trebuie păstrat vinul, cum se face decantarea ş.a.m.d.

Revenind însă la prezentarea vinurilor (că de fapt asta-i miza principală, nu?) veţi găsi în dreptul fiecăruia fotografia, informaţii despre producător, preţul de retail şi, fireşte, notele de degustare, însoţite de punctajul acordat de editorii vinul.ro. Şi fiindcă am ajuns aici, să-i şi numim pe vinovaţi, în ordinea de la pag. 12: Cezar Ioan, Radu Rizea şi Valentin Ceafălău, împreună cu somelierul Sergiu Nedelea, sub „atenta îndrumare“ a oenologul Liviu Grigorică, vicepreşedinte al Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR).

Luaţi cartea, că merită. Şi altceva decât un sincer „mulţumesc frumos“, adresat autorilor, n-aş şti să mai spun.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Gata cu prejudecatile despre vinul varsat! Zilele Vinul.ro: impresii fugare 358 de vinuri se bat pentru Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010 Medaliatii Premiilor de excelenta Vinul.Ro, editia 2010

  • ADAR, vin, vinul.ro

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved