• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Francis Ford Coppola a readus la viață un celebru vin american

May 07, 2012 costachel Băuturile vedetelor, Mozaic 0


Vă povesteam, acum mai bine de un an, că Francis Ford Coppola a răscumpărat brandul Inglenook, făcând concomitent și o altă „achiziție” de marcă: oenologul francez Philippe Bascaules, fost, timp de 11 ani, estate manager și winemaker la Chateau Margaux.

Inglenook a fost una din primele crame apărute în Napa Valley. A fost înființată în 1879 de Gustave Niebaum și a devenit celebră, pe la jumătatea secolului XX, datorită mai ales calității excelentului său Cabernet Sauvignon. Cabernetul Inglenook din 1941 este considerat și astăzi unul dintre cele mai bune vinuri americane din toate timpurile.

Însă, în 1971, strănepotul întemeietorului, John Daniel Jr., a încetat din viață, iar crama, podgoria și brandul Inglenook au fost vândute. Coppola a cumpărat, în 1975, o parte a podgoriei, înființând Rubicon Estate. Și nu a ascuns niciodată faptul că visează la refacerea vechiului Inglenook.

Deocamdată, primul pas a fost făcut: celebrul regizor a lansat primul Cabernet Sauvignon cu eticheta Inglenook din 1964 încoace. Și că veni vorba despre etichetă, ea a fost desenată dinadins în stil retro și este asemănătoare cu cea folosită de John Daniel Jr la sfârșitul anilor ’50.

Pe lângă Cabernet Sauvignon, la Inglenook există parcele plantate cu Zinfandel, Cabernet Franc, Merlot, Syrah și Petit Verdot, iar trei hectare sunt cultivate cu soiuri de Rhône (Marsanne, Rousanne și Viognier), din care se obține vinul alb al podgoriei, Blancaneaux.

S-ar putea să vă intereseze și:

Vin CoppolaFrancis Ford Coppola și Inglenook, un pic de Château Margaux, poate Napanook Eleanor si Francis Ford CoppolaNoul vin al lui Coppola a fost botezat Eleanor și reprezintă un omagiu pentru soția sa Ce legătură există între vinuri, desenele animate și Hollywood Walk of Fame? Drew Barrymore își lansează propria gamă de vinuri

  • Cabernet Sauvignon, Coppola, Inglenook, vedete, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved