• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Francis Ford Coppola și Inglenook, un pic de Château Margaux, poate Napanook

Apr 15, 2011 costachel Băuturile vedetelor, Mozaic 0


Vin Coppola

Nu, nu vorbim despre viitoare filme ale marelui regizor, ci despre vinuri și podgorii. Fiindcă v-am promis, atunci când vă povesteam despre vedetele din diverse domenii care s-au implicat direct în industria vinului, că voi reveni cu detalii ori de câte ori mi se va ivi ocazia. Și cum Francis Ford Coppola tocmai a făcut două achiziții de marcă (Philippe Bascaules, fost la Château Margaux, și răscumpărarea brandului Inglenook), am zis că acum e momentul pentru o incursiune în universul viti-vinicol al marelui regizor.

Inglenook a fost una din primele crame apărute în Napa Valley, fondată în 1879 de Gustave Niebaum, ajunsă celebră, pe la jumătatea secolului trecut, datorită mai ales calității excelentului său Cabernet Sauvignon. Însă, în 1971, strănepotul întemeietorului, John Daniel Jr., a încetat din viață, iar crama, podgoria și brandul Inglenook au fost vândute.

În 1975, din banii câștigați de pe urma Nașului, Coppola a cumpărat o parte a vechii podgorii Inglenook, întemeind Niebaum-Coppola Estate, cunoscută mai apoi ca Rubicon Estate. Iar de atunci, visul său este să refacă vechea proprietate în integralitatea sa. Un prim pas a fost făcut, prin răscumpărarea, acum câteva zile, a brandului de la The Wine Group, așa că, de acum încolo, Rubicon Estate a murit, trăiască Inglenook!

Însă marele regizor știe că numai brandul nu ajunge, așa că și-a asigurat, practic concomitent, serviciile lui Philippe Bascaules, timp de 11 ani estate manager și winemaker la Chateau Margaux. Ocazie cu care s-a confirmat că Francis Ford Coppola, atunci când nu bea din vinurile sale, este fan al celebrului cru din Bordeaux.

Și, mai mult ca să vă dați seama de potențialul zonei, din fostul Inglenook făcea parte și Napanook Vineyard, pe care Daniel n-a vândut-o, ci a lăsat-o moștenire fiicelor sale. Doamnele Robin Lail și Marcia Smith s-au asociat cu Christian Moueix (coproprietar, printre altele, la Chateau Petrus).

Cu atâtea nume celebre ale Bordeaux-ului implicate, e clar că zona are calități aparte. Lucru, de altfel, confirmat și de Bascaules, care a declarat la sosirea sa că „am fost uimit când am gustat Inglenook din 1959, datorită prospețimii și complexității sale, și când am gustat recent vinurile din 2009 am recunoscut, iarăși, incredibilul potențial al acestei podgorii”. De unde deducem că părintele Nașului nu s-a descurcat chiar rău până acum!

Probabil că Francis Ford Coppola nu se va opri aici și nu va renunța la visul refacerii vechiului Inglenook. Dacă va reuși să-l convingă însă pe Moueix (care este, din 1995, unic proprietar) să-i vândă Napanook, numai timpul ne poate spune. Până una-alta, un singur lucru este cert: vinul de top al celebrului regizor va continua, totuși, să se numească Rubicon.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Francis Ford Coppola a readus la viață un celebru vin american Eleanor si Francis Ford CoppolaNoul vin al lui Coppola a fost botezat Eleanor și reprezintă un omagiu pentru soția sa Ce legătură există între vinuri, desenele animate și Hollywood Walk of Fame? Drew Barrymore își lansează propria gamă de vinuri

  • Chateau Margaux, Coppola, Inglenook, Rubicon, vedete, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală
  • kmy on Plăcintă dobrogeană
  • Sandwich-uri cu sos bolognese si parmezan – Pruncu on Tartine calde cu carne la cuptor
  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • Doina on Plăcintă dobrogeană

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved