Diwali, festivalul luminilor și începutul noului an hindus, poate fi sărbătorit anul acesta în cadrul Indian Food Festival, ce va avea loc în perioada 12 – 25 noiembrie la Crowne Plaza România. Evenimentul își propune să promoveze mâncarea tradițională specifică regiunilor din India, cum ar fi Goa și Mumbai, și să ofere vizitatorilor săi o aventură senzorială de neuitat.
Diwali, care în traducere liberă înseamnă „rând de lămpi”, este o importantă sărbătoare hindusă ce reunește familiile an de an și reprezintă triumful binelui asupra răului. Obiceiul cere ca în această perioadă să se aprindă în mod simbolic cât mai multe lămpi, în semn de bucurie. Sărbătoarea va fi celebratată în România de către Crowne Plaza București printr-o incursiune a simțurilor culinare.
Delicioasele mâncăruri tradiționale vor fi preparate chiar de master chef-ul Crowne Plaza București, Ashlie Dias, un expert al bucătăriei indiene, acesta fiind originar chiar din Mumbai. Câteva dintre delicioasele preparate care vor răsfăța simțurile culinare ale doritorilor vor fi: Tandoori Chicken – pui marinat în pastă de usturoi și ghimbir, iaurt și condimente, Chicken Biryani – bucăți suculente de pui și orez basmati gătite cu șofran și apă de trandafiri, Seafood peri peri – creveți, midii, calamar, cu sos și Bebinca – straturi subțiri de clătite din lapte de cocos.
Diversitate este cuvântul care descrie cel mai bine India, dar și bucătăria indiană. Fiecare regiune are rețetele și condimentele ei specifice dar au în comun explozia de arome pe care o poți experimenta. Deși populația este în mare parte vegetariană, se consumă și carne. Pe lângă aromele unice, un alt motiv pentru care ai putea să iubești mâncarea indiană este faptul că se încadrează în categoria mâncărurilor picante.
Iubitorii aventurilor culinare pot să experimenteze bucătăria indiană, alegând între mese cu meniuri à la carte, cine variate cu bufet , dar și un Sunday Brunch inspirat din bucătăria indiană, duminica 18 și 25 noiembrie, de la ora 12.30 la ora 16.30. În plus, cei ce vor să își exprime creativitatea pot învăța noi tehnici de gătit în cadrul lecțiilor culinare susține chiar de master chef-ul indian Ashlie Dias, ce vor avea loc joi, 15 noiembrie, începând cu ora 18.00.
Indian Food Festival face parte dintr-o serie de evenimente dedicate bucătăriei asiatice organizate de Crowne Plaza București.